Fırat Üniversitesi Kariyer Merkezi tarafından düzenlenen “TÜBİTAK Lisans Araştırma Projeleri Hazırlama Eğitimleri devam ediyor.

Eğitim programına katılan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, araştırma üniversitesi olan Fırat’a proje çalışmalarına önem verildiğini kaydetti.

YILMAZ: TEMEL YAKLAŞIM ÜLKEMİZİN GELİŞMESİNE ÖNEMLİ KATKILAR SUNMAK

Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, “2021 sonu itibariyle Fırat Üniversitesi artık araştırma üniversitesi oldu. Türkiye’deki 20 devlet üniversitesinden 3 vakıf üniversitesinden oluşan 23 tane üniversite şuanda YÖK tarafından araştırma üniversitesi olarak belirlenmiş durumda. Bu araştırma üniversitelerindeki temel yaklaşım özellikle belirlenmiş olan alanlarda daha derinlemesine çalışmalar yapılarak ülkemizin gelişmesine önemli katkılar sunmak. Burada bizim için kıymetli olan çalışmalar proje çalışmaları. Hem hocalarımızın hem öğrencilerimizin bu çalışmalara katkı sunmasıdır” dedi.

Programa eğitmen olarak katılan Fırat Üniversitesi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan Peker, proje hazırlama teknikleri hakkında bilgiler verdi.

Peker, “Üniversiteyi bitirdiğiniz zaman herkes kendi alanında bir eğitimcidir. Ama bugünden başlarsanız günde 40 sayfa okuyup bir yazmayla başladığınızda zamanla eğitimci – yazar olduğunuzu görürsünüz. Eğitimci – yazar olarak yazmaya devam ettiğinizde bakarsınız ki bir şeyleri araştırıp yazmamız gerekiyor. O zamanda araştırmacı oluyorsunuz. Gerçekten araştırmacı olup da işsiz gezen hiçbir arkadaşımız yoktur. Varsa da iradi işsizliktir” dedi.