Fırat Üniversitesi'nde 14 Mart Tıp Bayramı Etkinliği

Fırat Üniversitesi'nde 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yapılan programda akademik unvanında yükselen öğretim üyelerine cübbeleri giydirildi.

Fırat Üniversitesi'nde 14 Mart Tıp Bayramı Etkinliği

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü ve Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle program düzenledi.

Programa, Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Belediye Başkan Yardımcısı Nafiz Bilginoğlu, Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Yıldız, Emniyet Müdürü Celal Sel, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Kaya Gürgöze, öğretim üyeleri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

TORAMAN: BU CANLA BAŞLA HİZMET ETMEYE ÇALIŞIYORLAR

İnsan oğlunun yaşadığı müddetçe en büyük korkularından birinin hasta olmak olduğunu belirten Vali Ömer Toraman, “Ancak buna mukabil en büyük güvencelerinden bir tanesi de doktorlarımız, sağlık çalışanlarımız ve sağlık kuruluşlarımızdır. İyi ki varsınız. Bu millete ve insanlığı hizmet ediyorsunuz . Hekimlik, doktorluk ve sağlık çalışanları özveri gerektiren, kendine has çalışma esasları olan mesleklerdir. Sağlık çalışanlarımız bu özelliklerini bilerek bu canla başla hizmet etmeye çalışıyorlar” dedi.

GÖKTAŞ: TIP İLMİNİN UYGULAMA MERKEZLERİ OLARAK UZUN YILLAR FAALİYET GÖSTERMİŞLERDİR

FÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş ise, “Sağlık çalışanlarımız insana verilebilecek en kutsal hizmeti vermekteler. İfa ettiğiniz bu görevden dolayı hepinize teşekkürleri sunuyorum. Medeniyet coğrafyamızda İbn-i Sina gibi bilim insanlarının temellerini attıkları tıp ilmi her dönem insanlık için önemli olmuştur. Anadolu’nun her köşesinde rast geleceğiniz şifahaneler tıp ilminin uygulama merkezleri olarak uzun yıllar faaliyet göstermişlerdir” diye konuştu.

Konuşmaların sonunda ise Tıp Fakültesinde akademik unvanında yükselen öğretim üyelerine cübbeleri giydirilirdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137