Fırat Üniversitesi Rektörlüğü ve Üniversite İnşaat Mühendisliği Öğrenci Topluluğu tarafından “Kent İçi Ulaşım Sorunları ve Çözüm Önerileri Ulaşım Ana Planları” Konulu Konferans düzenlendi.

Konferansa konuşmacı olarak Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Ulaştırma Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Karacasu katıldı.

FÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru Akpınar öğrenci topluluğunun etkinliklerinin önemine değindi.

AKPINAR: YOLLARDAKİ GELİŞİM BİR ÜLKEDEKİ GELİŞMİŞLİK DÜZEYİNİ GÖSTERİYOR

Prof. Dr. Akpınar, “Etkinlikleri çok takdir ediyoruz. Takip ediyoruz. Yapılan etkinlikler hem sosyal sorumluluk alanında yapmış olduğunuz etkinlikler hem akademik alanda kendinizi mesleğe alıştırmak açısından yapmış olduğunuz etkinlikleri çok beğeniyoruz. Bu etkinlikler size mühendislik yaşamınızda çok katkılar sağlayacaktır. Yollara baktığımızda yollardaki gelişim bir ülkedeki gelişmişlik düzeyini gösteriyor. Bu alanda il olarak da sıkıntılarımız var” dedi.

FÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz üniversite olarak öğrenci odaklı bir eğitim modelini benimsediklerini söyledi.

YILMAZ: BİLGİNİN YAYILIMI VE TABANA ULAŞMASI GERÇEKTEN BÜYÜK BİR ÖNEM ARZ ETMEKTE

Prof. Dr. Yılmaz, “Üniversite olarak öğrenci odaklı bir eğitim modeli benimsemekteyiz. Bu noktada sizin derslerde görmüş olduğunuz eğitimin yanı sıra informal şekilde farklı birikimleri olan hem sektörden hem farklı üniversitelerden çok kıymetli misafirlerimizin, hoclarımızın buralara katılması bilgi birikimlerini sizlere aktarması çok büyük önem arz etmekte. Araştırma geliştirme faaliyetlerinde de yine bu dışarıdan misafirlerimizin, hocalarımızın, davetlilerimizim iş birliği yapması bilgi birikimlerini aktarmasını da son derece önemsiyoruz. Toplumsal kalkınma açısına baktığımız zamanda özellikle bilginin yayılımı ve tabana ulaşması gerçekten büyük bir önem arz etmekte” ifadelerini kullandı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Ulaştırma Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Karacasu, kent içi ulaşım sorunları ve çözüm önerileri ile ilgili katılımcıları bilgilendirdi.