Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölümü öğrencileri Engin Ülger ve Yunus Emre Aydın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde başlatılan sıfır atık projesine destek vermek için dışı akvaryum görünümlü ‘Yapay Zeka Temelli Katı Atık Ayrıştırma’ makinesi yapmıştı.

2 öğrencinin 4,5 aylık çalışma sonrasında yaparak adını ’Vatoz’ koyduğu geri dönüşüm makinesi, üzerindeki yazılım ve görüntüleme sistemi ile katı atıkları ayırmasıyla dikkat çekmişti.

Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin geliştirdikleri proje ile ayrıştırma makinesini kullananlar projenin mobil uygulaması ile puan kazanıyor ve kazanılan puanlar ulaşım, SMS, GB gibi alanlarda kullanılıyor.

Son olarak , ‘Yapay Zeka Temelli Katı Atık Ayrıştırma’ projesiyle 2 öğrenci Erzurum’da düzenlenen TÜBİTAK-2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmasında yarı finalde “Enerji ve Çevre” kategorisinde birincilik kazanmışlardı.

Projeleri birinci olan Ülger ile Aydın geliştirmiş oldukları yapay zeka temelli katı atık ayrıştırma makinesi ile Teknofest’te Çevre ve Enerji kategorisinde yarıştılar.

Ve yarışma sonucunda Ülger ile Aydın yaptıkları bu çevreci proje ile birinci olmaya hak kazanarak Elazığ’a büyük gurur yaşattılar.

Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölümü öğrencileri Engin Ülger ve Yunus Emre Aydın ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı.

Fırat Üniversitesi öğrencilerinin çevreci projesi, birinci seçilerek büyük bir gurur yaşattı.