Fırat Üniversitesi yaklaşık 45 bin öğrencisi 4 bini aşkın akademik ve idari personeliyle bugün itibariyle eğitim ve öğretime başladı. Tatil döneminin ardından kampüse gelen öğrencileri Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, çiçek ve hediyelerle karşıladı.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bilal Üstündağ, Prof. Dr. Soner Özgen, Prof. Dr. Mehmet Yılmaz ve Genel Sekreter Prof. Dr. Sinan Akpınar, öğrencileri canlı müzik eşliğinde Üniversite giriş kapısında karanfillerle karşıladı.

Canlı müzik eşliğinde çiçek ve hediyelerle kapıda karşılanan üniversite öğrencileri de eğitim ve öğretim döneminin başlamasından ve kampüste olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek kendilerine sürpriz yaparak kapıda karşılayan Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş ve üniversite yönetimine teşekkür ettiler.

Öte yandan il dışından Elazığ’a gelen Fırat Üniversitesi öğrencileri üniversite yetkilileri tarafından Elazığ Şehirlerarası Otobüs Terminalinde de karşılandı. Çiçeklerle karşılanan öğrenciler üniversite otobüsleriyle yurtlarına kadar bırakıldı.

GÖKTAŞ: MEVCUT ÖĞRENCİLERİMİZ DE MUHTEMELEN YAZIN ÜNİVERSİTENİN NE ZAMAN AÇILACAĞI KONUSUNDA SABIRSIZLANMIŞTIR

Eğitim ve öğretim döneminin başlamasıyla ilgili açıklama yapan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, “2022 – 2023 eğitim ve öğretim yılı bugün itibariyle başladı. Üniversitemize yeni gelen 7 bin 500 civarında öğrencimiz var. Yeni gelen öğrencilerimize başarılar diliyorum. Mevcut öğrencilerimiz de muhtemelen yazın üniversitenin ne zaman açılacağı konusunda sabırsızlanmıştır. Onlara da hoş geldiniz diyorum” dedi.

GÖKTAŞ: KENDİLERİNE BAŞARILAR DİLİYORUM

Öğrencilerin kısa sürede Üniversiteye adapte olmaları için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Rektör Göktaş, “Üniversitemiz genel olarak çok huzurlu, eğitim ve öğretim kalitesi yüksek. Yeni gelen arkadaşlarımızın da kısa sürede üniversiteye adapte olacaklarına inanıyorum. Biz bu konuda öğrencilerimize oryantasyon eğitimlerini yapacağız. Bu sene ilimizde barınma konusunda her hangi bir sorun olmadı. Fırat Üniversitesi’ni tercih eden öğrenciler bugün itibariyle ders başı yaptı. Kendilerine başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

VİDEO