Bildiride;

“Fırat Üniversitesi hastanesi, her gün 15-20 bin kişinin ziyaret ettiği ve şehrimizin büyük tesislerinden birisidir. Doğal olarak bu kadar büyük bir nüfusa hizmet etmek için çok büyük harcamalar yapılmaktadır. Hastanemizin her türlü ihtiyacı, başta şehrimizde faaliyet gösteren firmalar olmak üzere, çeşitli şirketlerden, devletimizin belirlediği kanun yönetmelik ve kurallar çerçevesinde tedarik edilmektedir.

“Görüldüğü üzere firmanın hastanemiz ile ilgili ticareti oldukça düşük düzeydedir”

Bugün meydana gelen menfur olayın faili olan Sercan Gök’ün sahibi olduğu Nuromed isimli firmanın hastanemiz ile olan ilişkisi yukarıdaki kurallar çerçevesinde olan ticari ilişkidir. Kaldı ki hastanemiz uzun bir süredir ilgili firmadan alım yapmamış ve ödemelerinin de hepsi zamanında gerçekleştirmiştir. Hastanemiz 2017 yılı içinde firmanın hizmetlerine karşılık olarak, 137 bin TL firmaya ödeme yapmış, firmanın icralık olması üzerine, 147 bin TL olan alacağı, adlarına icra dairesine yatırmıştır. Firmanın hastanemizden alacaklı olduğu sadece 5750 TL’dir.   Haziran vadeli bu borç, günü gelince firma adına yine icra dairesine yatırılacaktır. Görüldüğü üzere firmanın hastanemiz ile ilgili ticareti oldukça düşük düzeydedir.

“Adli soruşturma ise devam etmektedir”

Fail, saat 11.15 sularında randevu alarak merhum başhekimimiz ile hastanemizin ihtiyaçları ile ilişkili görüşme talebinde bulunmuştur. Görüşme sırasında önce sözlü ve ardından silahlı saldırı gerçekleşmiştir. Görüşmede tam olarak nelerin yaşandığı bilinmemektedir. Adli soruşturma ise devam etmektedir.

Hal böyle iken maktul hocamız ve katili ile ilgili yazılı, görsel ve sosyal medyada, aslı olmayan, kerameti kendinden menkul ve hastalıklı akılların ortaya koyduğu masalsı senaryolar yazılıp çizilmeye başlanmıştır. Kamuoyu şunu bilmelidir ki, maktul hocamız ile faili arasında kişisel herhangi bir alacak-verecek ilişkisi ya da merhum hocamızın, failin firması ile kişisel ticari bir ilişkisi bulunmamaktadır. Hatta iş dışında özel bir hukukları da yoktur. Binaenaleyh ısrarla yapılmaya çalışılan ve merhum hocamız ile failini, ticari ortak, çıkar ilişkisi içinde gösteren, absürt haberlerin tamamı “asılsız, mesnetsiz,” çirkin ve neye hizmet etiği anlaşılamayacak bilgilerdir. 

“Sahte haberlere, senaryolara itibar etmeyin”

Başta hastalarına olmak üzere, ilimize ve bölgemize hizmet etmekten başka gayesi olmayan,  mesleğine ve şehrine olan sevdası ile bilinen merhum başhekimimizi, çeşitli çıkar odakları ile ortak çalışıyor gibi göstermek, algı oluşturmaya yönelik maksatlı ve gerçeğe uygun olmayan haber ve yorumlar yapmak, onun ruhunu incitecek bir saygısızlıktır. Merhum hocamızın ailesini, yakınlarını ve hastane çalışanlarımızı yaralamıştır. Elazığ kamuoyundan ricamız, yetkililerin dışında, yapılan bu tip sahte haberlere, senaryolara itibar edilmemesidir.

“Hocamızın hizmetlerinin en büyük delili”

Hocamızın hizmetlerinin en büyük delili, Doğu ve Güneydoğu’da uluslararası akredite edilen ilk tıp fakültesi olarak Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bizlere miras bırakmasıdır. Hastanemiz; Prof.Dr. Muhammed Said BERİLGEN’in çizgisinde, insanlığa hizmet etmeye devam edecektir. Bu vesile ile Hocamıza Allah’tan rahmet geride kalanlarına sabır diliyoruz. Ruhu şadolsun…”

Şeklindedir.