Fırat Üniversitesi “SIR 2023” Sıralamasında 16’ıncı Oldu

SCImago Institutions Rankings (SIR) Yayın Değerlendirme Platformunun değerlendirme sıralamasında Fırat Üniversitesi, Türkiye’de 16’ıncı oldu.

Fırat Üniversitesi “SIR 2023” Sıralamasında 16’ıncı Oldu

SCImago Institutions Rankings (SIR) Yayın Değerlendirme Platformunun yaptığı 2023 yılı dünya üniversiteleri sıralamasında Fırat Üniversitesi, Türkiye’de 16’ıncı sırada yer aldı.

Yükseköğretim ve araştırma kurumlarını araştırma performansı, inovasyon çıktıları ve toplumsal etki olmak üzere 3 ana gösterge grubu üzerinden değerlendiren SCIMAGO 2023 sıralaması açıklandı.

FIRAT ÜNİVERSİTESİ 16. ÜNİVERSİTE OLDU

Türkiye’deki 134 üniversitenin yer aldığı sıralamada Fırat Üniversitesi oldukça önemli bir başarıya daha imza atarak Türkiye’deki en iyi 16. üniversite oldu. Fırat Üniversitesi devlet üniversiteleri arasında ise 10. sıraya yerleşme başarısını gösterdi.

Alan bazlı sıralamasının da yapıldığı araştırmada Fırat Üniversitesi; Matematik alanında Türkiye’de 4., Bilgisayar Bilimlerinde Türkiye’de 5., Fizik ve Astronomi alanında Türkiye’de 6. ve Veteriner alanında Türkiye’de 8. Sırada yer aldı.

Ayrıca Fırat Üniversitesi açıklanan listede Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki tüm üniversiteleri geride bıraktı.

GÖKTAŞ: YÜKSELİŞİN DEVAM EDECEĞİNE İNANIYORUM

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, sıralamayla ilgili açıklama yaparak ulusal ve uluslararası alanda gösterilen başarılarda öğretim elemanlarının çok büyük katkıları olduğunu belirterek emeği geçen tüm akademisyenlere teşekkür etti. Rektör Prof. Dr. Göktaş, Fırat Üniversitesi’nin bir araştırma üniversitesi olduğunu, alt yapısını sürekli geliştirdiğini ve araştırmacılara sürekli destek sağladığını ifade ederek Üniversitenin sıralamalardaki yükselişinin devam edeceğine inandığını söyledi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137