Fırat Üniversitesi Tarafından Yardım Seferberliği Başlatıldı

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından depremde etkilenen vatandaşlar için Fırat Üniversitesi ilk andan itibaren harekete geçti.

Fırat Üniversitesi Tarafından Yardım Seferberliği Başlatıldı

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’ın başkanlığında gerçekleştirilen koordinasyon toplantısında Üniversite tarafından yapılacak çalışmalar değerlendirildi.

KAMPÜS VATANDAŞLARA AÇILDI

İlk etapta depremden etkilenen Fırat Üniversitesi öğrencilerine ve vatandaşlara Üniversitenin tüm tesislerinin açılması sağlandı. Fırat Üniversitesi Çok Amaçlı Spor Salonu, Üniversite Evi, Misafirhane, Sosyal Tesisler vatandaşların 24 saat esaslı kullanımına açıldı. Geceyi üniversitedeki tesislerde geçiren vatandaşlara ayrıca belirli aralıklarla yemek ve sıcak çorba ikramında bulunuldu. Tesislerin vatandaşların kullanımına açık olunmasına devam edilecek.

MALATYA’YA 24 SAATTE 10.500 KİŞİLİK YEMEK GÖNDERİLDİ

Fırat Üniversitesi tarafından Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya’ya 24 saat içerisinde 3 ayrı seferle 10.500 kişilik sıcak yemek gönderildi. Meydana gelen depremlerin ardından harekete geçen Fırat Üniversitesi Rektörlüğü komşu şehrimiz Malatya’daki depremzedelere destek olmak amacıyla sıcak yemek hazırlığına başladı.

Depremin ardından Fırat Üniversitesi içerisinde bulunan Öğrenci Evi Yemekhanesindeki çalışmalar tam kapasiteye çıkarıldı. İlk etapta 2.500 kişilik 3 çeşit yemek, gece saatlerinde de 5.000 kişilik çorba ve helva Fırat Üniversitesi’nden Malatya’ya gönderildi. Bugün sabah saatlerinde de Fırat Üniversitesi’nden Malatya’ya 3.000 bin kişilik yemek daha gönderildi. Üniversite tarafından düzenli olarak Malatya’ya sıcak yemek gönderimi devam edecek.

YARDIM KAMPANYASI BAŞLATILDI

Fırat Üniversitesi tarafından aynı zamanda bir yardım kampanyası da başlatıldı. İlk etapta “Acil Battaniye Yardımı” kampanyası gerçekleştirildi. Fırat Üniversitesi Çok Amaçlı Spor Salonu’nda “Acil Koduyla” battaniyeler toplanarak Elazığ Valiliği’ne teslim edildi.

Ayrıca Üniversite tarafından; ekmek, su, hazır gıda, giyecek, bebek bezi, hijyen malzemesi vb. malzemelerin de toplanmasına devam ediliyor.

DEPREMZEDELER İÇİN HASTANE HAZIR HALE GETİRİLDİ

Çevre illerden Elazığ’a sevk edilebilecek depremzedeler için ise Fırat Üniversitesi Hastanesi hazır hale getirildi. Olası bir ihtiyaç durumunda Üniversite Hastanesi depremzedelere sağlık hizmeti verecek.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137