Fırat Üniversitesi’nde “Bilim – Kültür – Sanat Söyleşileri 1” programı gerçekleştirildi.  

Eğitim Fakültesi’nde yapılan söyleşi programına öğrenciler yoğun katılım sağladı. 

Öğrencilere her daim destek olacaklarını belirten Fırat Üniversitesi Eğitim Bölümü Dekanı Prof. Dr. Mehmet Nuri Gömleksiz, “Öğrencilerin bizim için ne kadar değerli olduğunu pandemi döneminde daha iyi anladık” dedi.

GÖMLEKSİZ: ÖĞRENCİSİZ BİR OKUL EKSİK BİR YERDİR

Gömleksiz, “Biz fakülte olarak her zaman öğrencimizin yanında oluyoruz. Çünkü sizlerle biz varız. Buranın varlığı sizinle anlam kazanıyor. Öğrencilerimizin bizim için ne kadar kıymetli ne kadar değerli olduğunu buralara ruh katan kişilerin öğrencilerimiz olduğunu pandemi sürecinde çok daha iyi gördük. Öğrencisiz bir okul eksik bir yerdir.  Artık o sıkıntılı günleri geride bırakmış olarak yüz yüze eğitimlerimizi sürdürerek devam edeceğiz” diye kaydetti.

Bilim, sanat ve kültürün birbirlerine bağlı olduğunu ifade eden Fırat Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim Görevlisi ve Metal Heykel Sanatçısı Rüçhan Keçeci, tasarımın önemine dikkat çekti.

KEÇECİ: TASARIMIN ÖNEMLİ OLDUĞUNU ANLATIN

Keçeci, “insanlar sanatı algılamayabilir. Sanatın bizim için ne kadar önemli olduğunu anlamaya biliyorlar. Bazen kendi öğrencilerimiz ile konuştuğumuz zaman gittikleri yerlerde ana sanat dalı grafik olduğunu söyledikleri zaman izleyen kişiler grafik nedir diyor. Veya tasarım niçin önemlidir. Ben çoğu konuşmamda gençlere şunu söylüyorum. Tasarımın çok çok önemli olduğunu siz bunlara iyi bir şekilde anlatın” dedi.