Fırat Üniversitesi’nde Hazırlanan 3 Proje TÜBİTAK Tarafından Kabul Edildi

Fırat Üniversitesi akademisyenlerince hazırlanan "1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” kapsamında 3 proje TÜBİTAK tarafından kabul edildi.

Fırat Üniversitesi’nde Hazırlanan 3 Proje TÜBİTAK Tarafından Kabul Edildi

"1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” kapsamında 2022 yılı 2. döneminde öğretim üyeleri tarafından hazırlanan 3 adet TÜBİTAK 1001 projesi bilimsel değerlendirme sonucu başarılı bulunarak desteklenmeye hak kazandı.

Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Kürşad İNCİLİ yürütücülüğünde hazırlanan “Farklı Lactobacillus Spp. Suşlarından Edilen Liyofilize Postbiyotiklerin İnVitro Karakterizasyonu, Yenilebilir Film Üretimi ve Kaşar Peynirinde Kullanım Olanaklarının Araştırılması” başlıklı proje, Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Münir AKTAŞ yürütücülüğünde hazırlanan “Babesia Ovis Spherical Body Protein 4 (Sbp4)'ün Tanımlanması ve Antijenik Potansiyelinin Araştırılması” başlıklı proje, Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yunus Emre KARAKAYA yürütücülüğünde hazırlanan “Üniversite Öğrencileri için E-Spor Dersi Öğretim Programının Geliştirilmesi, Uygulanması ve Değerlendirilmesi” başlıklı projelerin TÜBİTAK tarafından desteklenmesine karar verildi.

GÖKTAŞ: HEDEFİMİZ 2023 YILINDA ÇOK DAHA FAZLA PROJENİN KABUL EDİLMESİDİR

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ başarılarından dolayı proje yürütücülerini ve ekiplerini tebrik ederek, Fırat Üniversitesi’nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde en fazla projesi kabul edilen iki üniversiteden birisi olduğunu vurguladı. Rektör GÖKTAŞ, “Kabul edilen projelere baktığımızda bu dönem de yine farklı alanlarda projelerin kabul edildiğini görüyoruz. Geçen proje döneminde de farklı alanlarda projeler kabul edilmişti. Özellikle farklı alanlarda projelerin kabul edilmesi oldukça önemli bir sonuç ve memnuniyet verici. Kabul edilen projelerle birlikte üniversitemize bütçe aktarımı söz konusu olacak. Hedefimiz 2023 yılında çok daha fazla projenin kabul edilmesidir” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137