Fırat Üniversitesi’nde Nevruz Bayramı

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü tarafından düzenlenen nevruz bayramı, şenliklerle kutlandı.

Fırat Üniversitesi’nde Nevruz Bayramı

Fırat Kültür Park’ta Nevruz ateşinin yakılması ile başlayan şenliklere, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sadettin Tanyıldızı, Fakülte Dekanları, Öğretim üyeleri, Sağlık Kültür Spor Daire Başkanı Cihan Çakıcı, öğrenciler, MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban ve çok sayıda davetli katıldı.

Nevruz Şenlikleri, Rektör Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ’ın yaktığı nevruz ateşi ile başlarken, Üniversite yöneticileri, öğretim üyeleri ve öğrenciler yakılan nevruz ateşinden atladı.

AŞAN: ÇEŞİTLİ BOY VE MİLLETLERİN YAŞATTIKLARI BİR GELENEKTİR

Törende konuşan, Fırat Üniversitesi İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr. Muhammed Beşir Aşan, “Nevruz geleneği farklı devirlerde asırlardır farklı coğrafyalarda çeşitli boy ve milletlerin yaşattıkları bir gelenektir. Toplumlar, bu geleneği kendilerine göre mitoloji yahut dini temellere oturtmaya çalışmıştır. Dolayısıyla her toplumun kendisine ait bir takım pratikleri ortaya çıkmış ve kültürel yaıylma yoluyla da diğer toplumlara geçmiştir” dedi.

DEMİRDAĞ: BİR BAHAR BAYRAMI

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ ise, “Orta Asya’dan başlayıp Balkanlara kadar özellikle ağırlıklı olarak Türk dünyası ve yakın akraba topluluğunun bulunduğu coğrafyada baharın müjdecisi şeklinde ve çeşitli anlamlar ifade edilerek kutlanmakta. Netice itibariyle bir bahar bayramı” diye ifade etti.

Konuşmaların ardından örs üzerinde demir dövüldü, yakılan Nevruz ateşinin üzerinden atlanması ile program sona erdi.

HABER: SITKI TAŞEL

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137