Fırat Teknokent yerleşkesinde bulunan Fırat’ın Çocukları İçin Teknoloji Yetkinlik Merkezi’nin açılışına, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Erhan Akın, Proje yürütücüsü Doç. Dr. Zülfü Genç, Proje ortağı Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcisi ile proje iştirakçisi Ticaret ve Sanayi Odasından temsilci katıldı.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, yeni kurulan Ar-Ge, İnovasyon ve Yeni Nesil Maker merkezinin dezavantajlı gençler, girişimciler ve öğrencilerin yararlanması için oluşturulduğunu söyledi.

Bu projede emeği geçen Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği ile tüm paydaşlara teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Göktaş, gençlerin eğitimi konusunda her türlü desteği sağlayacak olan akademisyenlere de teşekkür etti.

Merkezde Nesnelerin İnterneti, Büyük Veri, Otonom Robotlar, CAD/CAM Destekli Modelleme gibi üst düzey Endüstri 4.0 eğitimleri alan faydalanıcıların beceri uyumluluğunu geliştirme ve insana yakışır geleceğin işleri kapsamında istihdam edilebilirliği artırmak hedeflenmektedir.