Elazığ ve Diyarbakır, birbirlerinden farklı; bir o kadar da birbirlerine yakın iki komşu kent.

Yüzyıllardır bir çok farklı medeniyete ev sahipliği yapan Elazığ ve Diyarbakır, bu kez İstanbul’da Fırat’tan Dicle’ye Dostluk ve Kardeşlik programı ile bir araya gelerek birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Programa, Hem Elazığ hem de Diyarbakır milletvekilleri, İstanbul’da yaşayan Elazığlı ve Diyarbakırlı vatandaşlar katıldı.

ATAŞ: BURADA GÖRDÜĞÜMÜZ FOTOĞRAF TÜRKİYE’NİN KARDEŞLİK FOTOĞRAFIDIR

Programa Katılan AK Parti MKYK Üyesi Mustafa Ataş, “Alevisi de bizim kardeşimiz, Sunnisi’de bizim kardeşimiz. Dolayısıyla bölgesel hiçbir ayrımı yapmadık. Nasıl ki bugüne kadar Türkiye’nin her bölgesine güzel bir şekilde hizmet yaptıysak bugün burada gördüğümüz fotoğrafta Türkiye’nin kardeşlik fotoğrafıdır. Dostluk fotoğrafıdır, birlik fotoğrafıdır, beraberlik fotoğrafıdır. Bunu birileri hazmedemese de biz inadına bu kardeşliği tesis etmenin bu kardeşliği yaşatmanın gayreti içerisinde olmaya devam edeceğiz. Emeği geçen herkese, buraya katılım sağlayan tüm kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum, teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


DEMİRBAĞ: GÜZEL BİR ETKİNLİK DÜZENLEMİŞLER

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, “İstanbul’da 8 buçuk yıl büyükşehir belediyesinde daha önce hizmetimiz oldu Milletvekilliği öncesinde. 1994-2002 yılları arasında. Bugün Esenler İlçemizde “Fırat’tan Dicle’ye Dostluk Buluşmasında” ve yemeğindeyiz. Arkadaşlarımızla, hemşehrilerimizle, dostlarımızla, civar illerimizden teşrif eden genel manada hemşehrilerimizle beraberiz. Güzel bir etkinlik düzenlemişler. Ben etkinliği düzenleyen kardeşlerimize candan yürekten teşekkürlerimi arz ediyorum” dedi.

ŞERİFOĞULLARI: BU KARDEŞLİĞE KİM KATKI SUNARSA BİZİM BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERİ VAR

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şeirfoğulları, “Ezeli dostlarımız inşallah ebediyete kadar devam edecek. Diyarbakır’la dostluğumuz her zaman devam edecek. Bu noktada da Diyarbakırlıların da Binali başkana destek olmasından dolayı biz fazlasıyla, ziyadesiyle memnunuz, mutluyuz. İnşallah seçimden anlımızın hakkıyla çıktıktan sonra da tekrar herkes işe koyulacak, herkes memlekete, vatanına, iline hizmet ederek aynı zamanda da dostluğa, kardeşliğe katkı sunarak bu buluşmalar devam edecek. Seçimden önce de sonra da her zaman bu buluşmaların devam etmesi lazım. Bu kaynaşmanın devam etmesi lazım. Ülkenin kardeşliğe, birliğe, beraberliğe ihtiyacı var. Bu birliğe, bu beraberliğe, bu kardeşliğe kim katkı sunarsa bizim başımızın üstünde yeri var” şeklinde konuştu.

ABER: SITKI TAŞEL