FKA tarafından Fırat Turu Projesi öncesinde doğa-kent entegre turizm rotalarının oluşturulması çalışmaları kapsamında Malatya ve Elazığ illerinde yürüyüş rotaları belirlenerek, turistlerin gideceği patikalarda iyileştirmeler ve işaretlemeler yapıldı.

Proje kapsamında bir turizm firması tarafından düzenlenen trekking turuna Ankara, İzmir, Antalya ve İstanbul'dan gelen turistler beş günlük programla, Hazar Gölü, Hazarbaba Kayak Merkezi, Eskibağlar Bağ Evi, Işıklar Köyü, Mor Ahron Kilisesi, Masara Kalesi, Saklıkapı Kanyonu, Fırat Nehri, Karaleylek Kanyonu, Palu Kalesi, Murat Nehri, Tarihi Murat Nehri Köprüsü, Palu Kalesi, Ankuzu Baba Türbesi, Ölbe Vadisi, Deve Mağarası ve Harput Kalesi gibi tarihi ve doğal güzellikleri içerisinde barındıran bölgelerde trekking gerçekleştirdiler.

Programın son gününde Harput’ta gerçekleşen tura Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Abdulvahap Yoğunlu ile Elazığ İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirbağ da katıldı.

Gönülbağ Köyü yakınlarında bulunan Ankuzu Baba Türbesi mevkiinde başlayan trekking Ölbe Vadisinden geçilerek Oymaağaç Köyünde tamamlandı.

Oymaağaç Köylüleri tarafından ağırlanan turistlere bölgenin yöresel ürünleri ikram edildi.

Tura ilişkin açıklamalarda bulunan FKA Genel Sekreteri Dr. Abdulvahap Yoğunlu, ajans olarak TRB1 Bölgesinin tanıtımına yönelik çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, bu kapsamda bu gün de Düş Patikası Turizm firmasıyla birlikte gelen misafirlerle Harput’ta düzenlenen yürüyüşe katıldıklarını söyledi.

Harput’un birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kadim topraklar olduğunu kaydeden Yoğunlu, “Harput hem ilimiz hem bölgemiz hem de ülkemiz için önemli bir turizm destinasyonu. Harput’un jeolojik güzellikleri içerisinde Ölbe Vadisinde çok güzel bir trekking rotası mevcut. Ajansımız tarafından belirlenen bu rotamızın kent merkezine bu kadar yakın olmasının trekkingseverler için önemli bir şans olduğunu düşünüyorum. İnşallah paydaşlarımızla birlikte yaptığımız çalışmalarla Harput’un daha fazla yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapmasını sağlamış olacağız” şeklinde konuştu.

YOĞUNLU: ÇALIŞMALARIMIZIN MEYVELERİNİ TOPLAMAYA BAŞLADIK

Yoğunlu, Elazığ’ın kendine has kültürü, tarihi ve doğal güzellikleriyle turizm açısından önemli bir konumda bulunduğuna dikkati çekerek, “Biz de ajans olarak bölgemizi tanıtmak amacıyla Fırat Turu projemizi başlattık. Proje kapsamında bize başvuru yapan firmalardan biri olan ve başvurusu onaylanan Düş Patikası tur firmasıyla birlikte gelen misafirlerimiz belirlenen beş günlük programla ilimizde trekking gerçekleştiriyorlar. Bu gün bizlerde kendilerine eşlik ettik. Gerçekten çok güzel bir yürüyüş oldu. Çok güzel bir rota belirlenmiş. Yaptığımız çalışmaların meyvelerini toplamaya başladık. İnşallah önümüzdeki süreçte bölgemiz daha fazla yerli ve yabancı turisti ağırlayacak. Projemize katkılarından dolayı başta valimiz olmak üzere tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca bizi bu gün çok güzel bir şekilde ağırlayan muhtarımıza ve köylülerimize çok teşekkür ediyorum. Fırat’ı Keşfet sloganıyla başlatmış olduğumuz Fırat Turu projemizle bölgemizi ve illerimizi tanıtmaya devam edeceğiz.”

Elazığ Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Demirbağ da Fırat Kalkınma Ajansının başlatmış olduğu Fırat Turu projesinin hem bölge hem de Elazığ için önemli bir projesi olduğunu belirterek, “Fırat Turu projesine kültür ve turizm il müdürlüğü olarak her türlü desteği verdik vermeye de devam edeceğiz. Böyle bir proje başlatmış olmalarından dolayı Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Abdulvahap Yoğunlu’ya teşekkür ederim. Amacımız hep birlikte ilimizi turizm anlamında hak ettiği noktalara getirmektir. İlimiz çok önemli bir turizm potansiyelini içerisinde barındırıyor. İnşallah yapacağımız bu çalışmalarla bu potansiyeli ortaya çıkararak ilimizi ülkemizin önemli bir turizm destinasyonu haline getireceğiz.”

Oymaağaç Köyü Muhtarı Cabir Yavuz ise misafirleri köylerinde ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Köyümüz doğası ve yöresel lezzetleriyle ön plana çıkıyor. Böyle bir program başlattıkları için Fırat Kalkınma Ajansı yöneticilerine teşekkür ediyoruz. İnşallah bundan sonra da benzer programlarla gelen misafirleri köyümüzde ağırlarız” şeklinde konuştu.

Tur kapsamında Elazığ’a gelen misafirler de Elazığ’ı çok beğendiklerini belirterek, Karaleylek ve Saklıkapı Kanyonlarının kendilerini çok etkilediğini ifade ettiler.

Önümüzdeki süreçte de Elazığ’a gelmeyi çok istediklerini kaydeden ziyaretçiler, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Abdulvahap Yoğunlu’ya Fırat Turu projesinin hayata geçirilmesinden dolayı teşekkür ettiler.