Fırat Kalkınma Ajansı tarafından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü,  2022 cazibe merkezlerini destekleme programı kapsamında desteklemeye hak projelerin imza töreni gerçekleşti.

Proje İmza törenine, il yöneticileri, ilgili kurum müdürleri ve STK temsilcileri katıldı.

Desteklemeye hak kazanan, CODE-23 Fırat yazılım atölyesi ve Elazığ Süt Analiz Laboratuvarı projeleri için imzalar atıldı.

TORAMAN: CODE-23 FIRAT YAZILIM PROJEMİZ GENÇLERİN KENDİLERİNİ GELİŞTİRMELERİ İÇİN GÜZEL BİR PROJE

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, imzalanacak olan Code-23 Fırat Yazılım projesinden bahsederek proje bütçesinin 8 milyon olduğunu söyledi.  Toraman, “2 projemizin imza törenini gerçekleştirecek. Bunlardan birincisi CODE-23 Fırat Yazılım Atölyesi Projesi bu proje kapsamında Fırat Üniversitesiyle iş birliği yaparak 6 farklı eğitim başlığında üniversite öğrencilerine veya mezunlarına nitelikli mesleki eğitim formasyonu kazandırmak için yürütülecek bir program. Fırat Üniversitesi mühendislik eğitiminde ve özellikle de bilgisayar ve yazılım mühendisliği eğitiminde de önde gelen üniversiteler arasında dolayısıyla bu altyapısından hem öğretim üyesi kadrolarından hem de teknik laboratuvar imkanlarından istifade ederek Elazığ’daki gençlerimizin kendilerini bu alanda geliştirmeleri için güzel bir projeyi el birliğiyle yürütmeye başlayacağız. Projemizin toplam bütçesi yaklaşık 8 milyonluk bir bütçe” dedi.

TORAMAN: SÜT ANALİZ LABORATUVARI PROJEMİZLE ÜRETİCİLERİMİZE KATKI SAĞLANACAK

Elazığ süt analiz laboratuvarı projesiyle ilgili bilgiler veren Vali Toraman, projenin toplam bütçesinin 1 buçuk milyon olduğunu aktardı. Toraman, “ikinci projemiz ise Elazığ süt analiz laboratuvarı projesi. Burada da Elazığ hayvancılıkta hem büyükbaşta hem de küçükbaşta özellikle de süt ve süt mamulleri üretiminde Şavak Tulum Peynir ’de dahil olmak üzere çok önemli bir potansiyele sahip. Süt üreticileri birliğimiz üyelerine yeni yatırımlar yaparak kaliteli hizmet vermeye gayret gösteriyorlar. Uygulamaya konulacak olan bu projeyle de süt üreticiler birliği bünyesinde oluşturulacak laboratuvarda yine üreticilerimizin ve onların ürettikleri süt ve süt ürünlerini bu laboratuvarda gerekli analizlerini yaparak katkı sağlamış olacaklar. Bu projenin toplam bütçesi yaklaşık 1 buçuk milyon TL. Bu iki projeyle 9 buçuk milyonluk bir projeyi hayat geçirmiş oluyoruz bunun yaklaşık 8 buçuk milyonunu da ajansımız hibe olarak bu projeleri kullandıracak” dedi.

TORAMAN: TOPLAM 207 MİLYON LİRALIK BİR YATIRIM İLİMİZE KAZANDIRILDI

Projeleri desteklerini dile getiren Vali Toraman,  bugüne kadar toplam 207 milyon liralık yatırım Elazığ’a kazandırıldığını duyurdu. Toraman, “2022 yılı projeleri kapsamında bu projeyi yürüteceğiz ama cazibe merkezleri destekleme programları ilan edildiği tarihten bugüne kadar pek çok projeyi yine ajansımız eliyle destekledik. 2022 fiyatlarıyla güncellenmiş fiyatlarıyla bugüne kadar toplam 207 milyon liralık bir yatırım ilimize bu vesileyle kazandırılmış bulunuyor” dedi.