Fransalı Emile, Müslüman Oldu

Fransa vatandaşı Emile Zehnder, Elazığ İl Müftülüğünde düzenlenen törende Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

Fransalı Emile, Müslüman Oldu

Müslüman olmak istediğini belirterek Elazığ İl Müftülüğüne başvuran Fransa vatandaşı 85 yaşındaki Emile Zehnder için  “İhtida Merasimi” düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftü vekili Özer Cömer, Emile İslam’ın temel esasları ile ilgili bilgi verdi.

ÖZER: İSLAM’DA ALLAH HER MANASIYLA BİRDİR

Müftü Özer, "İslam’da Allah her manasıyla birdir. Zatında ve sıfatında birdir. Doğmamıştır ve doğurulmamıştır, oğlu, kızı yoktur. Hiçbir şekilde benzeri ve dengi yoktur. Her şey O’na muhtaçtır. O hiçbir şeye muhtaç değildir. Mekânla, zamanla sınırlı değildir. O kullarına çok yakındır. Vasıtasız, aletsiz olarak bilir, görür. Gücü her şeye yeter. Dünyayı, kâinatı ve her şeyi yaratan, kanunlarıyla düzenleyen O'dur. Allah'ın birliği inancına ve O'na teslimiyet üzere bulunmaya İslam diyoruz. İslam'a girmek Allah'a ve Hz. Muhammed'in Allah'ın kulu, peygamberi olduğuna ve onun getirdiklerine inanmakla olur" dedi.

Ardından şahitler; Enver Kodat, Halide Kodat, Seyithan Toprak huzurunda Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olan Emile “Emin” ismini aldı.

Merasim yapılan dua ile tamamlandı.

İl Müftü Vekili Özer Cömert  ise Emini tebrik ederek "İhtida Belgesi" ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çıkan Kur'an-ı Kerim  ve çeşitli kitaplar hediye etti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137