Fırat Üniversitesi tarafından 2021 yılında ihalesi yapılan ve 13 Ağustos 2021 tarihinde temeli atılan Fırat Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Diş Hastanesi Binasının 2022 Yılı sonunda tamamlanarak hizmete girmesi planlanmıştı.

Elazığ’da Kazaya Karışan Hafif Ticari Araç Yan Yattı Elazığ’da Kazaya Karışan Hafif Ticari Araç Yan Yattı

Ancak yapılan ihaleyi alan firma işi tamamlamayarak inşaatı yarıda bıraktı. Yarım kalan inşaatın tamamlanması için Fırat Üniversitesi tekrar ihaleye çıktı.

Fırat Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Diş Hastanesi Binası’nın ikmal inşaatı yapım işi ihalesi gerçekleştirildi. İhaleyi Bozduman Elektrik İnşaat ve Malzemeleri Doğalgaz Bilgisayar Gıda Pazarlama İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi 204,444,444,44 TL bedel ile aldı.

2 ANA BLOK ÜZERİNE İNŞA EDİLECEK

Diş Hekimliği Fakültesi ve Diş Hastanesi 14.500 metre kare kapalı, 2.500 metre kare otopark ve peyzaj imalatları olmak üzere yaklaşık 17.000 metre kare inşaat alanından oluşmaktadır. Bina, fakülte ve hastane olarak 2 ana blok üzerine inşa edilecek. Fakülte binası içerisinde; 6 adet 120 kişilik anfi, 5 adet öğrenci laboratuvarı, 1 adet fantom laboratuvarı, 1 adet Preklinik, 1 adet 150 kişilik konferans salonu, Dekanlık ve yönetim birimleri, idari ve akademik personel ofisleri, kafeterya ve dinlenme alanları yer alacak.