Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimliğinde, dün saat 11:45 sıralarında silahlı saldırı meydana gelmişti. Başhekim Muhammed Sait Berilgen saldırı sonucu dün hayatını kaybetti. Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, sağlık çalışanları da bir araya gelerek yaşanan silahlı saldırıyı yaptıkları basın açıklaması ile kınadı.

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Prof. Dr. Ahmet Kazez yaptığı basın açıklamasında, “Bizim için zor bir gün çok değerli kardeşimizi kaybetmiş olmanın üzüntüsü ile bugün tüm öğrenciler, personeller, rektörlüğümüz basın açıklaması ile duygularımız paylaşmaya çalışacağız. Bu hekim bir öğretmen, bir baba, bir eş, değerli bir vatan evladı.Bu gelişmeden dolayı derin üzüntü duyuyoruz. Sesimizi duyurmak için topladık.

“YETER ARTIK”

Yeter artık. Yorulduk saldıranların bitmesi noktasında belki bir fayda olur diye bir aradayız hayatını başka insanların hayatını kurtarmaya hedeflemiş bir sağlık ordusunu bu şekilde saldırıya maruz kalması hiçbir şekilde kabul edilemez. Canımız yanıyor canlar yanıyor yürekler kanıyor. Hocalarımızın biz öğrettiği kimseye zarar verme felsefesi ile çalışıyoruz. Böyle bir ekibin ahlaksız sebeplerle zarar vermesini biz kabul etmek istemiyoruz. Böyle bir saldırıları kabul etmek istemiyoruz bu gelişmeler insani reflekslere dönüşsün istemiyoruz. Bunları hak etmiyoruz her sabah evden çıkarken o gün nasıl bir akıbetle karışılacak düşüncesine kapılamamalıdır hiçbir sağlık çalışanı. Kişisel kaynaklardan oluşan bir sorun yok. Sözün bittiği yer. Sağlık çalışanları olarak sana sahip çıkamamanın utancını yaşamaktayız. Said hocamızın mekanı cennet olsun. Allah rahmet etsin. Kalanları da bize emanet” dedi.