Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde Sağlık Çalışanlarına Yönelik “İş Sağlığı ve çalışan Güvenliği” eğitimi verildi.

Fırat Üniversitesi Hastanesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Burkay Yakar yaptığı konuşmada ‘iş sağlığı ve güvenliğinin 2012 yılında 6331 sayılı kanunla yürürlüğe girdiğini, iş sağlığı güvenliğinin çalışanların ve çalışma ortamındaki devamın sağlanmasında önemli bir faktör olduğunu’ ifade etti.

YAKAR: HEM ÇALIŞAN HEM DE İŞVEREN İÇİN FAYDALI VE GEREKLİ KURALLAR

Doç. Dr. Yakar, iş sağlığı güvenliğini sağlayabilmek İçin hem işverenin hem de çalışanların iş sağlığı güvenliği kurallarına önemle dikkat etmeleri gerektiğinin altını çizdi. Doç. Dr. Yakar, iş sağlığı güvenliği kurallarının çalışanların sağlığını ve ölümlü iş kazalarını engellerken, işverenin de iş yerindeki üretimi sağladığını sözlerine ekledi. Bununla birlikte iş sağlığı güvenliği kurallarının hem çalışan hem de işveren için faydalı ve gerekli kuralları içerdiğini sözlerine ekledi.

Doç. Dr. Yakar ; “maalesef ülkemizde iş kazalarından ve meslek hastalılarından her yıl ortalama 1500 civarında çalışanı kaybettiklerini, bu ölümlerin ve meydana gelen iş kazalarının azaltılması için hem işverenlerin hem de çalışanların iş sağlığı güvenliği kurallarına riayet etmelerinin önem arz ettiğinin” altını çizdi.

Fırat Üniversitesi Hastanesi 6. Kat konferans salonunda verilen eğitime çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.