Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Aydın Doğan Vakfı tarafından düzenlenen 31. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışmasının ödül töreni pandemi nedeniyle online olarak gerçekleştirildi.

İletişim alanında eğitim gören gençlerin yeteneklerini ve yaratıcılıklarını geliştirmek amacıyla düzenlenen çok sayıda üniversiteden yüzlerce öğrencinin katıldığı yarışmada Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi bu yıl da ödüllere layık görüldü.

 “Haber – Haber Araştırma” kategorisinde “Yaşar Kemal’in göçmenleri: Bulgaristan’dan Diyarbakır’a Göçmenlerin Hikâyesi” adlı gazete haberiyle yarışmaya katılan Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Remziye Tokgöz’ün haberi birinci oldu.

 “Boş Fındıkçılar” adlı çalışmasıyla yarışmaya katılan Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Yunus Emre Aydın’ın çalışması da “Radyo Programcılığı” kategorisinde “üçüncü oldu.

GÖKTAŞ: BAŞARILARDAN BÜYÜK MUTLULUK DUYMAKTAYIZ

Yarışmadan ödülle dönen öğrencilerin başarılarını tebrik eden Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş; “Her alanda ve her bölümde öğrencilerimizin ulusal veya uluslararası yarışmalarda elde ettiği başarılardan büyük mutluluk duymaktayız. Hiç şüphesiz geleceğimiz olan gençlerimizi yarınlara en verimli bir şekilde hazırlamanın gayreti içerisindeyiz. Fırat Üniversitesi olarak öğrencilerimize yeteneklerini geliştirmeleri ve tecrübe sahibi olmaları için her türlü desteği vermekteyiz. Öğrencilerimiz elde ettikleri başarılarla hem üniversitemizi en güze şekilde temsil etmekte hem de aldıkları eğitimin sonuçlarını ortaya koymaktadırlar. Başarılarından dolayı İletişim Fakültesi öğrencilerimizi tebrik ediyor, bu başarıların oluşmasını sağlayan değerli akademisyenlerimizi kutluyorum.” dedi.