Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Yerel Medya Platformu tarafından “Yeni Medya ve Gazetecilik” konferansı düzenlendi.

Konferansa konuşmacı olarak Haber Müdürümüz ve Haber Spikeri Furkan Dilaver davet edildi.

İletişim Fakültesi’nde gerçekleştirilen konferansa Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Hasar, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Çelik, Dekan Yardımcısı Doktor Tamer Kavuran, Öğretim Üyeleri, Fırat Üniversitesi Rektörlük Basın Danışmanı Mustafa Tanyıldızı, STK Temsilcileri ve İletişim Fakültesi öğrencileri katıldı.

MEZUN OLDUĞU OKULDA ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Mezun olduğu okulda genç iletişimcilerle bir araya gelen Haber Müdürümüz Furkan Dilaver, Yeni medya kavramı üzerinde değerlendirmelerde buldu. İnternetin yaygınlaşmasıyla birlikte yeni medyanın hızla geliştiğini ifade eden Dilaver sosyal medyanın olumlu ve olumsuz yönlerini de anlattı.

DİLAVER: GELENEKSEL MEDYA VE YENİ MEDYA BİRLİKTE KULLANILDI

Gezi Parkı olaylarında sosyal medyada olumsuz bir algı oluşturulduğunu ve olumsuz algıyla insanların yanlış yönlendirildiğini ifade eden Furkan Dilaver, “Yeni medyanın olumlu ve olumsuz yönleri var. Olumlu yönleri arasında 15 Temmuz Darbe girişimini örnek göstere biliriz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan o gece geleneksel medyaya Skype üzerinden bir bağlantı yapmıştı. Yapılan bu Skype bağlantısında Cumhurbaşkanımız Erdoğan vatandaşları meydana davet etmişti. Bu da darbe gecesinin kader noktalarından biri olmuştu. Burada geleneksel medya ile yeni medyanın birlikte kullanıldığını görüyoruz. Yine o gece Elazığ meydanlara çıkan ilk şehirlerden Kanal Fırat canlı yayına başlayan ilk televizyon kanallarından biri olmuştu” dedi.

DİLAVER: YAŞADIĞINIZ ŞEHİRDEN HABERDAR OLUN

Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerine tavsiyelerde de bulunan Furkan Dilaver, genç iletişimcilere her alanda daha çok bilgi sahibi olmaları gerektiğini aktardı. Dilaver, “mutlaka bol bol kitap okuyun. Yaşadığınız ülke ve şehirden haberdar olun. Şehrinizdeki ve ülkenizdeki gelişmeleri yakından takip edin. Ne olmuş ne bitmiş bilmeniz gerekir. Tüm bunları yaparken yeni medya alanında da önemli çalışmalar yaparak kendinizi gelişmeniz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

PROF. DR. HASAR: FURKAN KARDEŞİMİZ KENDİ ÖZ DEĞERİMİZ

Konferansın sonunda konuşan Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Hasar, Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Halil Hasar, “Bende bu konferansa tanıklık etmekten dolayı çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Çünkü hakikatten Furkan kardeşimiz bizim kendi öz değerimiz. Üniversitemizin, bizim, bu fakültenin bir mezunu ve şu anda da yüksek lisansla aynı zamanda bir de öğrencimiz. Sadece mezunumuz değil. Yüksek Lisans öğrencimiz. Kendisini geliştirmiş bir kişi, şahsiyet. Burada sizlere o kadar fazlasıyla güveniyoruz ki, her birinizin bir değer olduğunu o kadar çok iyi biliyoruz ki. Bunu çok net bir şekilde ifade etmek istiyorum. Sizlerin her birinizden birer Furkan Dilaver değil, daha üst seviyede gazeteci, yayıncı, yayın yönetmeni, haber spikeri, muhabir… Artık kendi yeteneklerinize, yetilerinize göre birer haberci, birer gazeteci, birer medya belki medya patronu çıkacağını bekliyorum. Medya artık toplumları bir yerden alıp bir yere sürükleyebiliyor da, bir başka boyuta da getirebiliyor. Yai doğru, düzgün haberci olmak çok önemli. Siz insanları faydalı toplum için, memleket için, idealist, ideal bir durum için farklı yönlendirebilirsiniz ama bunun yanında hadi çok masumane davranıp da çok farklı bir boyuta da taşıyabilirsiniz. Bunların örnekleri var. Artık medya çok farklı” ifadelerini kullandı.

Daha sonra Prof. Dr. Halil Hasar tarafından Haber Müdürümüz Furkan Dilaver’e teşekkür belgesi takdim edildi.

VİDEO