Basketbol süper liginde mücadele eden Birevim il özel idare kadın basketbol takımı, ligdeki ilk galibiyetini 5. Haftada aldı.

Ligin ilk 4 karşılaşmasından salondan mağlubiyetle ayrılan ve bunun sonucunda baş antrenör Olcay Orak’la yollarını ayırarak Aziz Akkaya’ya takımı emanet eden Birevim il özel idare spor kulübü, saat 14:00’de evinde konuk ettiği Büyükşehir Belediyesi Adana Basketbol’u 68-56 mağlup ederek ligdeki ilk galibiyetini aldı.

Karşılaşmayı Elazığ Valisi Erkaya Yırık, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Şiş, Elazığspor Kulüp Başkanı Selçuk Öztürk Ve Elazığspor Teknik Direktörü Levent Eriş de izledi.

YIRIK: ÜZERLERİNE DÜŞENİ BUGÜN YAPMIŞ OLDULAR

Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Elazığ Valisi Erkaya Yırık, “Kızlarımız basketbolcularımız öteden beri oynamış oldukları iyi oyunları bugün galibiyetle süslemiş oldular. 68-56 gibi net bir skorla rakiplerini yendiler. İyi bir kadroya sahibiz. Kulüp Başkanımız değerli arkadaşımız Mustafa Bey bu noktada büyük gayret sarf ediyor. Elazığlı vatandaşlarımız, sporseverler her maçta yerlerini alıyorlar. Pandemi kurallarına da dikkat ederek. Bu anlamda büyük bir ilginin olduğu vilayette kadınlarımız, basketbolcularımız üzerlerine düşeni de bugün yapmış oldular. İnşallah bundan sonraki süreçte de galibiyetler üzerine galibiyet ekleyerek yollarına devam ederler. Ben rakip oyuncuları da tebrik ediyorum. Gayet centilmence güzel bir oyun sergilediler. Tüm basketbol sever hemşehrilerimize de, gençlerimize de ben teşekkürlerimi iletiyorum. İlgi gösteriyorlar. Bir teşekkürde basın mensuplarına olsun. Sağ olun siz de iyi gösteriyorsunuz. Vatandaşlarımızı haberdar ediyorsunuz bu ilimizdeki meydana gelen, oluşan olaylardan” ifadelerini kullandı.

ALPAY: ELAZIĞ BU HAFTAYI İKİDE İKİYLE KAPATTI

Birevim Elazığ İl Özel İdare Spor Kulübü Başkanı Mustafa Alpay, “Bu takıma uzun, çok uzun emekler verdik. Gerekli yerlerde gerekli dokunuşlar yapmak icap etti. Tabi biz genç toplandık. Bir takım sebeplerden dolayı. Bir takım sıkıntılar yaşadık oyuncularımızı sakatlıkları, birçok sorun yaşadık ama hamd olsun bugün galip geldik. Çok mutluyuz. Dün Elazığspor’umuz galip geldi, bugün basketbol takımımız galip geldi. Elazığ bu haftayı ikide ikiyle kapattı. Bunun için çok sevinçliyiz. Hem Selçuk Başkanıma da teşekkür ediyorum. Geldi takımımıza destek verdi. Elazığspor ile bizim takımımız arasında ayrılık, gayrılık yok. Biz ikimizde şehri temsil ediyoruz. Selçuk Öztürk Başkanım kendi mücadelesini veriyor, biz kendi mücadelemizi veriyoruz. Ama onlar bize biz onlara destek oluyoruz. Elazığspor başkanımız bugün geldi. İlk galibiyetimizi de onların teşvikleriyle aldık. Bu da ayrı bir hoşluk oldu. Sayın valimize çok teşekkür ediyorum. Dörtte sıfır giden takımımıza bile gelip bugün destek verdi, bizlere sahip çıktı. Genel Sekreterimiz Ahmet Doğuş Şentürk’e, Özel İdare genel sekreterimize, Vali Yardımcımız Kerem Abbasoğlu’na teşekkür ediyoruz. Biz hep birlikte bu işi başarabiliriz. Elazığ olarak kenetlenirsek hem Elazığspor’umuz hem kadim basketbol takımımız çok iyi işler çıkartabilir. Selçuk Bey kendisi orada mücadelesini Elazığ’ın çocuklarıyla sürdürüyor. Biz burada mücadelemizi sürdürüyoruz. İnşallah bu seneyi hem Elazığspor’umuz, hem Birevim Elazığ İl Özel İdare Basketbol takımımız en iyi şekilde tamamlayacağız. Birbirimize destek olarak, birbirimize güç kuvvet vererek inşallah bu sene Elazığlı hemşehrilerimizin yüzünü güldüreceğiz” şeklinde konuştu.

ÖZTÜRK: BİZ ŞEHRİMİZİ BUNLARLA TANITIRIZ

Elazığspor Kulüp Başkanı Selçuk Öztürk ise, “Birevim kardeş kulübümüz. Basketbol takımımızın ve Mustafa kardeşimizin yanında olmak istedik, onlara bir moral verelim dedik. Son haftalarda biraz sıkıntı yaşıyorlardı. Ama gördük çok güzel bir takım kurmuşsunuz. Elazığ adına teşekkür ediyoruz. Emek veriyorsunuz. Güzel bir takımımız var. Bizde Birevim basketbol takımımızın her daim yanındayız. Mustafa Bey gilin, Birevim’in her daim yanındayız. Onlar bize biz onlara destek olacağız elimizden geldiğince. Bu da bizim kulübümüz. Herkes sevsin, saygı duysun. Burada ciddi bir emek veriliyor. Biz orada emek veriyoruz, kardeşimiz burada emek veriyor. Bunlar bizim için önemlidir. Spor bir şehrin tanınması adına her zaman söylüyorum; en önemli reklam. Yani Süper Lig’de bir basketbol takımımız var, orada bir Elazığspor camiası var. Bunlarla biz şehrimizi tanıtırız. Bunlara şehrin her daim ileri gelenlerinin de sahip çıkmasını istiyoruz. Kardeş kulübümüz olsun, biz olalım, diğer kulüplerimiz olsun. Teşekkür ediyorum. Ayağımız uğurlu geldi. Fırsat buldukça her daim geleceğiz inşallah” dedi.