Ganalı Öğretmen Adaylarına Pedagojik Formasyon Eğitimi Veriliyor

Fırat Üniversitesi (FÜ) Eğitim Fakültesi, Gana Cumhuriyetinden gelen 22 öğretmen adayına, ülkelerinde alamadıkları pedagojik formasyon eğitimini veriyor. 

Ganalı Öğretmen Adaylarına Pedagojik Formasyon Eğitimi Veriliyor

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Gana Cumhuriyeti’nden pedagojik formasyon eğitimi almak için Eğitim Fakültesine gelen çeşitli branşlardan 22 öğretmen adayı ile fakültenin konferans salonunda bir araya geldi.

Programa Rektör Demirdağ’ın yanı sıra, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol Asiltürk ve Programı yürütecek olan öğretim elemanları katıldı.

Bu projeyi TİKA ile ortak yürüttüklerini belirten Rektör Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, "Bu proje bir sorumluluk projesidir. Yaklaşık 26 milyon nüfuslu ve nüfusun yüzde 18’i Müslüman olan Gana’da, Pedagojik Formasyon Eğitimlerini alamayan üniversite mezunu 22 öğretmen adayı, bu proje kapsamında bir dönem boyunca üniversitemizde ağırlanacaktır. Geçtiğimiz yıl da 27 Ganalı öğretmen adayımıza Fırat Üniversitesi olarak bu eğitimleri verdik. Bu sene de öğretmen adaylarına program devam ettiği sürece kendilerine üniversite olarak her türlü desteği sağlayacağız” dedi.

Daha sonra Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Nuri Gömleksiz, programın işleyişine ilişkin eğitime katılan öğretmen adaylarına çeşitli bilgiler verdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137