Elazığ, 24 Ocak tarihinde saatler 20.55’i gösterdiğinde 6.8 büyüklüğündeki depremle sarsıldı.

Depremden hemen üç saat sonra Elazığ’a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, vatandaşların yaralarını sarmak için gece gündüz demeden koşturdular çalıştılar..

İçişleri Bakanı Soylu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, toplumun her kesimi ile bir araya geldi, sıkıntıları diledi, devletin varlığını vatandaşına hissettirdi.

24 Ocak tarihinden bu yana Elazığ’da olan Bakanlar, vatandaşın takdirini ve övgüsünü topladı. Vatandaşlar, övgülerini, sevgilerini zaman zaman sosyal medyadaki paylaşımlarıyla da ortaya koydular…

Şehrin yaralarını sarmak için yürütülen çalışmaları yerinden takip eden, sürekli il yöneticileri ile toplantı halinde olan İçişleri Bakanı Soylu ve Bakan Kurum’un Elazığ çalışmaları ile Gazeteci Ahmet Hakan’da bir yazı kaleme aldı.

“ARTIK İYİCE ELAZIĞLI OLMUŞLAR”

Gazeteci Hakan yazısında,  “ELAZIĞ depreminin üzerinden 21 gün geçti. Neredeyse unuttuk depremi... Deprem bölgesinden herkes çekildi.

İki isim hariç: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum.

Artık iyice Elazığlı olmuşlar... Eşrafı tek tek tanımaya başlamışlar. Esnafla arkadaş olmuşlar. Sokakları, meydanları, camileri, kahveleri falan biliyorlarmış. Elazığ türkülerinin tümünü öğrenmişler. Elazığ şivesini sökmüşler. Ve Harput civarındaki Valilik evine yerleşmişler. Valilik evi ısınmıyormuş kolay kolay.” İfadelerine yer verdi.

Gazeteci Ahmet Hakan yazısını, ”Korkarım Süleyman Soylu ve Murat Kurum’un Elazığ’ı bırakıp Ankara’ya dönmesi biraz zor olacak!” ifadeleriyle sonlandırdı.