“Gazi koşusu”, Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına 1927 yılından bu yana düzenleniyor.

Düzenlenen “Gazi Koşusu”nun 96.sını bordo beyazlı kulübe tarihinde ilk süper lig şampiyonluğunu yaşatan Elazığspor’un efsane eski başkanlarından Hayrettin Karamazı’nın sahibi olduğu Secret Power kazanmıştı.

Uzun yıllardır at yetiştiricisi olan ve son dönemlerde atlarının başarısıyla gündemde olan Hayrettin Karamazı ve oğlu Emrah Karamazı’nın isimleri son Gazi koşusunu da kazanılmasıyla daha da önem kazandı.

Önceki gün Hayrettin Karamazı’nın yaz aylarında yaşadığı Avşa adasında da kendisi ve ailesi için bir karşılama töreni düzenlenmişti.

Karamazı ailesinin bu kez son durağı Başkent’teki anıtkabir oldu.

96. gazi koşusunun birincisi olan Secret Power atının sahibi Hayrettin Karamazı ve beraberindeki heyet resmi tören eşliğinde kupayı Ata’nın huzuruna çıkartarak, en önemli ziyareti gerçekleştirdiler.

Türkiye yarış atı yetiştiricileri ve sahipleri derneği yöneticileri ve Secret Power’e emek vermiş kişilerle birlikte Ata’nın huzuruna çıkan Gazi Koşusu kupası için Anıtkabir’de resmi tören düzenlendi:

Ata’nın mozolesine çelenk koyan Secret Power’in sahibi Hayrettin Karamazı, daha sonra şeref defterini imzalayarak not düştü.