Vefa Derneği ve Milli Türk Talebe Birliği tarafından düzenlenen “Mekke’nin fethi ve şehitleri anma gecesi” Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Kuran’ı Kerim tilavetiyle ilgili başlayan program Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, Kamu Kurum Temsilcileri, STK başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mehter takımının gösterisinin ardından sahneye çıkan Vefa Derneği Genel Başkanı Zülfü Kartakgül, Elazığ’dan meşalesini yaktıkları derneğin adının neden vefa olduğunu anlattı.

“VEFALI GENÇLİK OLUŞTURMAYI HEDEFLEDİK”

Kartakgül yaptığı konuşmada, “Biz bu teşkilatın aziz şehirden meşalesini yakarken bu teşkilatın bu davanın adını vefa koymak istedik. Çünkü biz dedik ki, bu yola çıkarken asla menfaat ve çıkar güdüleri gütmeyeceğiz, bulunduğumuz ve çalıştığımız illerde asla ihale rantları gütmeyeceğiz. Biz sivil toplum kuruluşu çalışmalarımızı yaparken asla ve asla şahsi menfaatimizi gütmeyeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti devletinin kuruluşundan bu tarihine kadar bizim gibi düşünen, bizim gibi hisseden, mevzu vatan ise şayet dünyanın şah damarını keseriz diyen ve bugün İslam coğrafyasının, ümmetin sancaktarlığını yapan Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonunu, misyonunu, duruşunu sadece Allah rızası için kalben severek samimiyetle vefalı bir şekilde genç kardeşlerimize aktarmak ve vefalı gençlik oluşturmayı hedefledik” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz da konuşmasında, bugünlerde Mekke’nin fethinin daha iyi anlaşılması ve önemsenmesi gerektiğini söyledi.

“MEKKE’NİN FETHİ ZULMÜN BİTTİĞİ, ADALETİN GELDİĞİNİN BİR İŞARETİDİR”

Yanılmaz açıklamasında “Mekke’nin fethi zalimlerin diz çöktüğü, mazlumların ayağa kalktığı bir günün işaretidir.  Mekke’nin fethi zulmün bittiği, adaletin geldiğinin bir işaretidir. Mekke’nin fethi her hicretin bir geri dönüşünün olduğunun bir işaretidir” dedi.

 Program Dursun Ali Erzincanlı’nın şiirleriyle renklendi, ardından ünlü ilahiyatçı Ömer Döngeloğlu’nun kendine has üslubuyla Mekke’nin fethinin anlatılmasıyla son buldu.