Elazığ’ın 16. İl olarak dahil edildiği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kadın Girişimciler kurulu ve Türkcell iş birliği ile düzenlenen “Geleceği Yazan Kadınlar” projei kapsamında eğitimlere başlandı.

Geleceği yazan Kadınlar projesi çerçevesinde Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan ve Kadın girişimciler kurulu öncülüğünde oluşturulan iki sınıfta beş hafta sürecek eğitimlere başlandı. Beş hafta sonu sürecek olan eğitimlerde Elazığlı kadın girişimcilere yazılım konusunda eğitimler verilecek.

“BAŞARILI OLACAKLARINA İNANCIMIZ TAMDIR”

Elazığ Ticaret ve sanayi Odası başkanı Asilhan Arslan, “Teknolojide kadın istihdamını arttırmak için ortaya konan ve ülkemizin en önemli projelerinden biri olan Geleceği Yazan Kadınlar Projesi’ne  Elazığ‘ın da dahil edilmesi bizleri son derece mutlu etmiştir Elazığlı kadınlarımızın bu alanda da başarılı olacaklarına inancımız tamdır” dedi.

Proje ile kadınların yazılım konusunda eğitilerek mobil uygulamalar geliştirmelerine destek olunurken, kadınların  bilişim alanındaki istihdam kapasitesi  arttırılarak  fırsat eşitliği sağlanması hedefleniyor.

Eğitimlerin ilk bölümüne konuşmacı olarak davet edilen Prof. Dr. Fulya İlhan ve iş kadını Oya Düşmez, Elazığlı hanımlara girişimcilik yaşadıkları tecrübelerini aktardılar.

“BAŞKANIMIZ ASİLHAN ARSLAN VE TOBB YÖNETİMİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Elazığ kadın girişimciler kurulu Başkanı Ayşegül Metin ise projeyi son derece önemsediklerini ifade ederek, projeye Elazığ’ın da dahil edilmesinde emeği olan Başkanımız Asilhan Arslan ve TOBB yönetimine teşekkür ediyorum, dedi.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası yerleşkesinde beş hafta sonu devam edecek olan programda yazılım eğitimlerini, Gülcan Karip, Baran Karaboğa, Kardelen Çakar ve Derya Korkmaz tarafından verilecek.

Hedef kitlesini çok geniş tutan Geleceği Yazan Kadınlar Projesi  lise, üniversite mezunu ya da halen üniversitede okuyan 18 yaş üzeri, mobil teknolojiler geliştirip bu alanda iş kurmak, çalışmak isteyen  bütün kadınlara ulaşmayı amaçlıyor. Eğitimler sonunda ilk üçe girmeye hak kazanan proje sahipleri; düzenlenecek törende para ödülü dahil birçok ödüle hak kazanacak. Projede finale yükselme  başarısı gösteren kadın girişimciler; teknoparklarda staj, istihdam veya Kuluçka Merkezi’nden faydalanma imkanına kavuşmanın yanı sıra, proje geliştirme aşamasına katılmaya hak kazanan kadınlar Turkcell bünyesinde istihdam edilme şansına da  sahip olacaklar.