Palu İlçesi’nde yaşayan Ayhan Özmen eşi ile birlikte Adana’dan getirdiği beş kilo tohumla mantar yetiştiriciliğine başladı.

Tohumların bir kısmı ürün vermeye başladı, bir kısmı da çürüdü..

Özmen elde ettiği ürünlerle birlikte Kaymakamlığın kapısını çaldı.

ÖZMEN: 30 BİN LİRA HİBE ALARAK BİZ BU İŞE BAŞLADIK

Ayhan Özmen, “2017 yılında devletimizden hibe alarak biz bu işe başladık. Yıl 2020 oldu, biz halen bu işi devam ettiriyoruz. Ben bu işe ilk başladığımda eşim daha komşuda Adana’dan iki tane köylümüz orada bu işli yapıyorlardı anlattılar, biz de heveslendik bu işi yapabilir miyiz dedik. En sonunda yapmaya karar verdik, bir firmadan 5 kilo tohum getirttim. Bu tohumu saman ile kepek karışımıyla yaptık, hazırladık. 6 torba çıktı. 6 torbadan 3 torbamızdan verim aldık. Bu verim aldığımız resimleri ilçe tarım müdürlüğümüze götürdük, o da bize yardımcı oldu. Genç çiftçi projesine başvurduk. Genç çiftçi projesinde 30 bin lira hibe alarak biz bu işe başladık” ifadelerini kullandı.

ÖZMEN: BU MANTAR KÜLTÜRÜNÜ HALKIMIZA ALIŞTIRDIK

Genç çiftçi projesi ile 30 bin lira destek alan Özmen, “Palu ve Kovancılar halkına da çok teşekkür ediyorum. Palu ve Kovancılar’da, bizim burada daha önce mantar kültürü yoktu. Memur kesimi alıyordu. O da tabi üretim bazen fazla oluyor. İlk flaşı yüksek oluyor, ikinci üçüncü flaşı düşüyor. Bu mantar kültürünü halkımıza alıştırdık. Şu anda çok iyi gidiyor. Allah halkımızdan razı olsun” şeklinde konuştu.

KARAHAN: BÖYLE BİR DESTEK PAKETİ UYGULADIK

Serayı gezen İl Tarım ve Orman Müdürü Turan Karahan, “3 yıl boyunca uyguladığımız genç çiftçi projesi yüzde 100 hibeli olarak 30 bin liralık bir kaynağın 18 ile 40 yaş arasında olan, herhangi bir işte çalışmayan, sigortası olmayan gençlerimizin yeniden köye dönüşlerini sağlamak, üretime katkıda bulunmalarını temin etmek için bakanlık olarak, hükümet olarak böyle bir destek paketi uyguladık” dedi.

KARAHAN: GERÇEKTEN GÜZEL BİR ÖZVERİ İLE BU ÜRETİMİ ORTAYA KOYUYOR

İl Müdürü Karahan, “Elazığ’da 669 tane gencimize değişik sektörlerde; meyve bahçesi tesisi, büyükbaş hayvancılık, küçükbaş hayvancılık, arıcılık ve bunun yanında mantar üretim tesislerini de destekledik. 6 tane desteklemiş olduğumuz mantar tesislerinden birisi Palu ilçemizde Gülsüm Özmen kardeşimizin girişimiyle desteklediğimiz, üretim tesisi. Dolayısıyla ben kendisini tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum. Gerçekten güzel bir özveri ile bu üretimi ortaya koyuyor. Tabi ki bizler bakanlık olarak desteklerimiz bundan sonraki süreçte de devam edecek” diye konuştu.