Baskiller Derneği’nin, ülkede birlik ve beraberliğin artması amacıyla hayata geçirdiği “Hepimiz Biriz Biz Türkiye’yiz Projesine” Genç Elazığlılar Derneği de destek verdi.

İki derneğin başkanları ve üyeleri, Genç Elazığlılar Derneği’nde bir araya gelerek, konuyla ilgili ortak bir açıklama yaptılar.

ASLANMİRZA: GENÇ ELAZIĞLILAR DERNEĞİNİN DE KATKISINI BUGÜN GÖRMÜŞ BULUNMAKTAYIZ

Baskiller Derneği Başkanı Naim Aslanmirza, Genç Elazığlılar Derneğiyle bir araya geldiklerini belirterek, “‘Hepimiz biriz, biz Türkiye’yiz’ projesi kapsamında Genç Elazığlılar Derneği Başkan ve Yönetim kurulu üyeleriyle birlikte bugün projemizin “Hepimiz biriz, biz Türkiye’yiz” projesi kapsamında Genç Elazığlılarla buluştuk. Genç Elazığlılar Derneği Elazığ’ımızın gençlik noktasındaki sivil toplum örgütlerinin içerisindeki en önemli sivil toplum örgütleridir. Projemiz; “Hepimiz biriz, biz Türkiye’yiz”. Alevisi, Sınnisi, Kürdü, Lazı, Çerkezi… “Hepimiz biriz, bir Türk Milletiyiz” mesajını vermek, gençler ile buluşmak, cbu noktada Şehidimizin Babası Zeki Sekin ile birlikte Kahraman Şehidimiz Fethi Sekin’i anmak, anlatmak ve nesilden nesle aktarmaktır hedeflerimiz. Bu noktada Genç Elazığlılar Derneği’nin özellikle yönetiminin ve başkanının göstermiş olduğu “Hepimiz biriz, biz Türkiye’yiz” projesinin anlam ve önemini gerek gençliğe gerekse nesilden nesle aktarılmasını sağlanmasına, güçlü bir Türkiye mesajı verilmesinde Genç Elazığlılar Derneğinin de katkısını bugün görmüş bulunmaktayız. Genç Elazığlılar Derneği Başkanı Sayın Fuad Ülger’in göstermiş olduğu bu misafirperverliği ve kadir şinaslığından dolayı ben kendilerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

ÜLGER: BU ANLAMDA PROJELERİMİZ VAR

Genç Elazığlılar Derneği Başkanı Fuat Ülger de, “Öncelikle “Hepimiz biriz, biz Türkiye’yiz” projesi gerçekten memleket adına da, ülke adına da çok önemli bir proje. Bu projeyi yaptığınızdan dolayı sizleri kutluyorum. Biz Genç Elazığlılar Derneği olarak bu tür projelere her zaman için destek veriyoruz ve bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. Destek vermekle yetinmek tabi ki yeterli değil aynı zamanda biz de elimizden geldiğince kendi çapımızda memleket adına, millet adına, bu vatanı gelecek nesillere aktarmak adına, kolay kazanılmadığını ifade etmek adına çalışmalar yürütüyoruz. Bu anlamda projelerimiz var, çıkardığımız yayınlar var” şeklinde konuştu.

SEKİN: BİR KEZ DAHA SİZLERİ SELAMLIYORUM

Toplantıya katılan Kahraman Şehidimiz Fethi Sekin’in Babası Zeki Sekin ise, “Vatan için çalışmak, Vatan için didinmek, Vatan’ı yükseltmek için gecemizi gündüzümüze katmalıyız. İyi vatandaş, iyi insan olmanız şehitlerimizi mutlu edecektir. Bunların rahat olmasını soracaktır. ‘Bu vatan ve bu vatanın evlatları için Şehit düştüm’, mutluluğunu bir daha yaşayacaklardır. Gerek yurt içinde, gerekse yurt dışında Vatan için, bayrak için, devlet için, din için canlarını ortaya koyan Vatan evlatlarının ve onları yetiştiren ailelerin alınlarından öpüyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin, Allah hepimizin yardımcısı olsun. Genç evlatlarım; bir Şehit babası olarak duygularımı ifade etmeye çalıştım. Sizler için Şehit olan birinin babası olarak, sizlerin de babası olarak bir kez daha sizleri selamlıyorum, gözlerinizden öpüyorum. Hepimiz biriz, biz Türkiye’yiz” dedi.

HABER: SITKI TAŞEL