Elazığ’da Türkiye Gençlik Vakfı, Anadolu Öğrenci birliği, Bilge-Der, Genç İHH, İlim Yayma Cemiyeti, Kalem Der, MTTB, Özgür- Der ve bunların çatı oluşumu olan Genç STK platformu tarafından düzenlenen, 28 Şubat 1997’de gerçekleşen “post modern darbe’nin yıl dönümü sebebiyle basın bildirisi okundu.

“Hala Müslümanların haksız bir şekilde zindanlarda…”

28 Şubat post modern darbenin mağduru Kübra Göken yaptığı konuşmada; “Bildiğimiz üzere Hititbet ülkemiz darbeler ülkesi olarak bilinmektedir ve ülkemize her 10 yılda bir darbe yapılmaktadır. 28 Şubat post modern darbenin farkı iste direk Müslüman halkın inançları hedef alınarak gerçekleştir. Başörtülü oldukları için polis zoru ile derslerden çıkarılan öğrenciler oldu, kimliğinde başörtülü fotoğrafı olduğu için hastanelere alınmayan teyzelerimiz oldu, ölen insanlarımız oldu… Bunların dışında saçlarından, sakallarından ve inandığı değerlerden dolayı sırf namaz kıldığı ve Kur’an eğitimi verdiği için birçok insan tutuklandı. Başörtüsü yasağının yasalarla güvenceye alınmasını bekliyoruz. 20 şubat bin yıl sürecek dediler, çok şükür ki sürmedi” dedi.

“28 Şubat darbesi halkın inançlarını hedef alan bir darbeydi”

Genç STK Platform sözcüsü Ubeyd Abdullah Kaya, Yapılan bütün darbeleri, halka düşmanlık, düşünceye düşmanlık ve özgürlüğe engel olarak gördüklerini söyleyerek genelde insanlığa, özelde ise İslam’a duydukları kini, öfkeyi, nefreti ve tahammülsüzlüğü hiç çekinmeden dile getiren ve bununla böbürlenmeye çalışan sefil zihniyet, özgün ve özgür düşünenlerin asla kendilerini sindiremeyeceklerini söyledi.

Kaya, “Bin yıldan fazla süreceği bizzat darbenin mimarları tarafından ifade edilen 28 Şubat “postmodern darbe”sinin üzerinde 20 yıl geçti, 28 Şubat 1000 yıl sürmedi ama hala 28 şubatı organize edenler ve onlara destek verenler ile ilgili vicdanları tatmin edecek bir yargılama olmadı ve hala Müslümanların haksız bir şekilde zindanda olduklarını yineleniyor bu haksızlıkların giderilmesini talep ediyoruz” dedi.

Bizler 28 Şubatın soğuğunda üşümeyen bir neslin devamı olarak, halkımızın güçlü iradesi ile 15 Temmuz sıcağında kavrulmadık, bir daha yeltenirseniz bir daha direnişle karşılaşacaksınız, önceden kazdığınız ihanet çukuruna bizi gömemeyeceksiniz! Siz vurdukça biz güçleneceğiz diyerek 28 Şubat darbe süreci bu ülkenin tarihine kara bir leke olarak geçtiğini belirterek o günleri unutmadıklarını, unutmayacaklarını dile getirmek için bir araya geldiklerini söyledi.

Açıklamanın ardından dua okunması ile topluluk dağıldı.

HABER: KEVSER ÖZ