Herkes Okusun kampanyası başlatan Elazığ’daki bir kitap evi, proje kapsamında söyleşi programları ile öğrencilerle buluşmayı sürdürüyor.

Söyleşi programları kapsamında Final Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Taşel öğrencilerle bir araya geldi.

ALGÜL: 2 KAT DAHA ANLAM İFADE EDİYOR

Öğretmen Sıdıka Avar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yasemin Algül, “Okumak sürekli şüphesiz çok önemli bir konu. Özellikle okumak sizler için, geleceğimizin anneleri olarak gençlerimiz için 2 kat daha anlam ifade ediyor. Çünkü gelecekte bu ülkeyi, bu bayrağı sizler taşıyacaksınız bizler olmayacağız. Gelecekte sizler ne kadar iyi eğitim alırsanız, ne kadar donanımlı olursanız gelecekteki istikbalimiz çok daha güçlü olacak” dedi.

BATI: KAMPANYANIN BİR EĞİTİM AYAĞI OLMASI LAZIM DİYE DÜŞÜNDÜK

İşletme sahibi Mustafa Batı ise, “Biz 15 gün önce bu programa başlarken herkes okusun diye tüm kitaplar 3-5-7-9 TL diye bir kampanyayla başladık. Tabi bu kampanya devam ederken bir de bunun bir eğitim ayağı olması lazım diye düşündük. Burada söyleşiler düzenledik. 5 gündür burada program yapıyoruz. Bu vesileyle kıymetli Yasemin Hocama teşekkür ediyorum, bize ev sahipliği yaptı” şeklinde konuştu.

TAŞEL: KİTAP İNSAN RUHU İÇİN ÖNEMLİ BİR İHTİYAÇTIR

Hayatından kesitler aktaran Final Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Taşel, “Kitap İnsan ruhu için önemli bir ihtiyaçtır. Ben okumaya nasıl başladım? Nasıl okudum? Bunu anlatmak istiyorum size; çocukluktan itibaren Elazığ Namık Kemal İlkokulu’nda öğretmenim Tahsin Solmaz’dı. Bize okuma konusunda çok konuşurdu ve sınıfa kitap getirirdi. O kitapları çocuklara dağıtırdı ve çocukların bunları okumasını isterdi. Allah rahmet eylesin hocama. Tek tek ilgilendi çocukların okumasıyla. Bende onların içerisinde en çok okuyanlardan biriydim. Çok kitap okuyordum ve bir süre sonra hocamın getirdiği kitaplar yetmemeye baladı” ifadelerini kullandı.

HABER: SITKI TAŞEL