Gençoğlu: Kitaplar, Türkçe Kaynak Açısından Önemli

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Tuncay Gençoğlu, “strateji ve güvenlik alanında temel ve güncel yaklaşımlar ile siber güvenlik ve savunma alanında iki kaynak kitabın yayınlandığını duyurdu.

Gençoğlu: Kitaplar, Türkçe Kaynak Açısından Önemli

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Tuncay Gençoğlu, Strateji ve güvenlik alanında temel ve güncel yaklaşımlar ile siber güvenlik ve savunma kitaplarının yayınlandığını kaydetti.

GENÇOĞLU: AÇIK KAYNAK BİR KİTAP

Tuncay Gençoğlu, “Bu kitabımızın önemli olan kısmı şu; bu kitap HAVELSAN tarafından desteklenen, HAVELSAN sponsorluğuyla basılan, açık kaynak bir kitap olup, telif hakkı almadığımız herkesin ulaşabileceği bir kitap olması ve burada yine bu kitabı önemli kılan şey siber güvenlik literatürüne, siber güvenlik matematiği kavramını ilk defa bu yayın aracılığıyla dahil ediyoruz. Bu kitabımızı değerli kılan, önemli kılan konu bu. İkinci kitabımız da “Strateji ve Güvenlik Alanında Temel ve Güncel Yaklaşımlar” adıyla basılan Milli Savunma Üniversitesi’ndeki birlikte çalıştığımız arkadaşlarımızla birlikte yazdığımız Türkiye’de ilk defa bu kadar kapsamlı bir şekilde strateji ve güvenliği içeren kapsamlı bir kitabın basılmış olması, bu kitabı da önemli kılan şey; siber savaş bölümünde ilk defa yine ülkemizde siber barış kavramını telaffuz etmemiz. Bu da literatüre yeni bir katkı olarak durmakta. Ülkemize Türkçe kaynak olarak ciddi katkıları olacak Ders kitabı olarak da kullanılabilecek olan çok ciddi çalışmalar, alanında uzman arkadaşlarla birlikte yazılmış olan çok önemli kaynaklar olarak yerini aldı” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137