Sosyalist Cumhuriyet Partisi Genel Başkanı Bedri Gültekin ve İl Başkanı Fuat Gürgöze, Medya Grubumuzu ziyaret etti.

Genel Yayın Yönetmenimiz Zeki Akbıyık tarafından ağırlanan Başkan Gültekin seçimlere Türkiye İttifakı olarak girmek istediklerini söyledi.

GÜLTEKİN: HEDEFİMİZ SEÇİME TÜRKİYE İTTİFAKI OLARAK KATILMAK

Başkan Gültekin, “Türkiye’nin bugün ihtiyacı Cumhur İttifakı, Millet İttifakı ve HDP dışında bir seçeneği halkın önüne koyabilmektir. Cumhur İttifakı Türkiye’nin bugünkü noktaya gelmesinin sorumlusu, millet ittifakı hiçbir farklı bir şey söylemiyor hatta cumhur ittifakının karşısında Amerika ve Avrupa ile bozulan ilişkileri düzelterek Türkiye’yi düze çıkaracağını söylüyor. Böyle bir iddiası var. Türkiye’nin bugünkü noktaya gelmesindeki esas sorumlularının çözüm çare olarak sunmak gibi bir açmaz içerisinde. HDP’yi zaten konuşmaya gerek yok. ABD’nin sahadaki kara gücümüz dediği bir terör örgütünün yasal partisi. Bunlar dışında tam bağımsız Türkiye, Laik Demokratik Cumhuriyet ve halkçı devletçi ekonomi olan bir Türkiye ittifakını örgütlemek. Biz Sosyalist Cumhuriyet Partisi olarak bu Türkiye İttifakını sosyalistler, milliyetçiler, halkçıları kapsayan bu programı kabul eden herkesi örgütlemek ve seçime Türkiye ittifakı olarak katılmak hedefimiz” dedi.

Elazığ il örgütünün kurulduğuna da değinen Başkan Gültekin çıkış arayışı içerisinde olan Elazığlıların parti ile temasa geçip üye olmalarını istedi.

Başkan Gültekin, “Elazığ il örgütümüz ve Elazığ merkez ilçe örgütümüz kuruldu. Ali Fuat Gürgöze başkanlığında emekçi arkadaşlarımızın yönetimde olduğu güven veren bir il yönetimi. 2. Harput caddesinde il binamız. Ben Türkiye için çıkış arayışı içerisinde olan bütün Elazığlı hemşehirlerimizi Sosyalist Cumhuriyet Partisi Elazığ il örgütü ile temasa geçmeye üye olmaya ve bu mücadeleyi birlikte yürütmeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.