Elazığ’a gelen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, Milletvekili Gürsel Erol ile birlikte basın mensuplarının karşısına geçti.

Toplantıda değerlendirmelerde bulunan Genel Başkan Adıgüzel, Elazığ’da CHP’nin çok güçlü bir milletvekiline sahip olduğunu ifade etti.

SMA Değil, Kerem Ali Kazandı SMA Değil, Kerem Ali Kazandı

ADIGÜZEL: SÖZ VERDİK VE SÖZÜMÜZÜ TUTACAĞIZ

Adıgüzel, “Elazığ’da Cumhuriyet Halk Partisi çok başarılı bir milletvekiline sahip. Depremde Elazığ yalnız bırakılmışken Cumhuriyet Halk Partisi tüm imkanlarına seferber edildi. Biz iktidara geldiğimizde söz verdik ve sözümüzü tutacağız. Depremzede vatandaşlarımızdan bir kuruş almadan binalarını teslim edeceğiz. Bununla birlikte Türkiye’de yoksulluğun, yolsuzluğun en üst seviyede olduğunu görüyoruz. Bunlara da karşı da israfı önleyecek ilk 100 günde israfı bitireceğimizi bununla birlikte esnafın çiftçinin emeklinin öğrencinin sorunlarına hızlı bir şekilde çözüm üreteceğimize sizlerin aracılığıyla bütün Elazığ’a duyuruyorum” dedi.

Çok önemli bir sürece girildiğini ifade eden Elazığ Milletvekili Gürsel Erol da, 8 Mayıs’ta Elazığ’a gelecek olan Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun kentten seçeceği bakanın da ismini açıklayacağını söyledi. 

EROL: 8 MAYIS’TA BAKANIN İSMİNİN VE BAKANLIĞIN İSMİNİ DE ELAZIĞ’DA AÇIKLAYACAK

Milletvekili Erol, “Önümüzde yeni bir süreç var. 28. Dönem milletvekilliği hem ilimiz için hem Türkiye için önemli. Bu sürecin Elazığ’a katacağı değerler var. Genel başkanımızın Elazığ ile ilgili çok önemli iki vaadi var. Bunlardan birincisi 20 yıllık AK parti döneminde Elazığ’a verilmeyen bakanlık hakkının partimiz tarafından ve milllet ittifakı ile verilmesi var. Genel başkanımız 8 Mayıs’ta Elazığ’a geldiğinde bakanın isminin ve bakanlığın ismini de Elazığ’da açıklayacak. Bu hepimiz için sevindirici bir olay. İkincisi Elazığ’da şuana kadar 25 bine TOKİ konutu yapıldı. 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremden sonra 15 bin konutun yapılanması ile ilgili bir konut var. 40 bin gibi büyük oranda bir konut yapılacak. Bu 40 bin konutun geri ödemeleri ile ilgili ödemeler başladığında Elazığ ekonomisini çok etkileyecek. Vaadimiz deprem konutlarından beş kuruş alınmayacak” ifadelerini kullandı.