Elazığ’a gelen Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Çanakçı, Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili ve 28. Dönem Milletvekili Gürsel Erol'u ziyaret etti.

İki siyasi isim, CHP Elazığ İl Başkanlığı'nda bir araya gelerek, 14 Mayıs seçimlerini görüştü.

Görüşmeyle ilgili açıklama yapan Milletvekili Erol, seçim sonrasında Elazığ’ın kabinede çok güçlü isimlerle anılacağını ifade etti.

EROL: BİZİMLE İLGİLİ BAKANLIK AÇIKLAMASI YAZACAK BİRİ DEĞİLİZ BİZ İKİYİ ZORLUYORUZ

Milletvekili Erol, “Biz Elazığ’dan sizin bakanlığınız hakkında açıklama yaptık ama bizimle ilgili bakanlık açıklaması yazacak biri değiliz biz ikiyi zorluyoruz. Yani ikinci bakanı da bir siyaset hikayesi oluşturarak alalım diye tabi siz işin ekonomik boyutunda finansal kaynakların sağlanması boyutunda bulunduğunuz yer bizim için çok anlamlı olacak ama burada da siyasetin şekillenmesi anlamında ve Elazığ’ın belediyelerinin planlanması önümüzdeki siyaset sürecinin Elazığ’da yeniden planlanması ile ilgilide bizimde öyle bakanlıkla ilgili eğer birden fazla milletvekili gelirse öyle bir talebimiz olacak” dedi.

Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Çanakçı da, Erol'u başarılı bir siyasetçi olarak tanımlayarak, seçim sürecindeki çalışmalarını takdir ettiğini belirtti.

ÇANAKÇI: ELAZIĞ YILLARCA İHMAL EDİLMENİN SIKINTILARINI YAŞADI

Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Çanakçı, “Deva Partisi olarak Cumhuriyet Halk Partisi listesinden Ahmet Yıldız Bey 3. Sıra adayımız olarak yarışıyor. Gürsel Beyin de dediği gibi Elazığ yıllarca ihmal edilmenin sıkıntılarını yaşadı. Ancak Gürsel Bey geçen dönemde uzun bir aradan sonra Cumhuriyet Halk Partisi’ni temsilen vilayetimizden mecliste yer aldı. Bir milletvekilinin vilayeti nasıl temsil etmesi gerektiğini tek başına muhalefette de olsa o ilin hakkına hukukuna sahip çıkılacağını net bir şekilde ortaya koydu” ifadelerini kullandı.

Elazığ’da Kayıtlı Araç Sayısı Belli Oldu Elazığ’da Kayıtlı Araç Sayısı Belli Oldu