“Anadolu Soruyor” programının konuğu AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş oldu.

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan’ın moderatörlüğünü yaptığı programda; Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, aralarında Kanal Fırat Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık’ın da olduğu gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

“NİHAYETİNDE CUMHURBAŞKANI SEÇMİYORUZ”

İstanbul seçimlerinin konuşulduğu programda; AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, İstanbul seçimlerinin önemine değindi. Genel Başkanvekili Kurtulmuş, “İstanbul Seçimleri tabi ki çok önemli ama Türkiye’de ki her seçim çok önemlidir. Ama nihayetinde adı üstün de yerel seçim, yerel belediye seçimi. Biz 31 Mart kampanyası sırasında da defalarca söyledik. Nihayetinde biz Cumhurbaşkanı seçmiyoruz. İstanbul Belediye Başkanı seçiyoruz. Burada ki ortaya çıkacak sonucun bu şekilde olması Türkiye’nin merkezi yönetimini ilgilendiren bir durum değildir. Hiçbir alakası yoktur. Merkezi yönetimin 2023 yılına kadar millet tarafından aldığı bir ruhsat ve Türkiye’yi idare etme İmkânı vardır. Dolayısıyla bunu bir şekilde karıştırmamak lazım” dedi.

“AVRUPA’DAKİ SEÇİMLERDEN DAHA ÖNEMLİ HALE GETİRDİLER”

Yurtdışında İstanbul seçimlerinin çok gündemde olduğunu belirten Numan Kurtulmuş, “Neden yurtdışı bu kadar çok İstanbul Büyük Şehir Belediye seçimiyle ilgileniyor? Mesele şu; Maalesef karşımız da ki blok, karşımızda bir parti yok, partinin adayı yok. Karşımızda HDP’si ile, İYİ PARTİ’si ile, görünen bir ittifak birde onun arkasında, FETÖ’nün, PYD’nin ve PKK’nın açık aleni olarak biz burada İmamoğlu’nu destekledik, ve desteklemeye devam ediyoruz sözleri yayınlandı. Biz söylemiyoruz bunları. Şimdi dolayısıyla burada bir ittifak var. Bakıyorsunuz; Avrupa’nın bütün önemli ana akım medyasına, Büyükşehir Belediye Başkanı seçimini Avrupa’da ki, Avrupa partisi seçimlerinden daha önemli hale getirdiler. Yani öyle bir strateji izlemeye çalıştılar ki çok şükür buna müsaade etmedik. Öyle bir strateji izlemeye çalıştılar ki, İmamoğlu, Erdoğan karşıtı bir kampanya yani İmamoğlu kazanırsa Erdoğan’ı yenecekmiş gibi bir hava oluşturmaya çalıştılar. Bunu yaparak ta çok açık söylüyorum. 2023’ü daha önlere almak. 2020’lere kadar çekmek gibi bir strateji izledikleri başından beri görülüyor” ifadelerini kullandı.

“İMAMOĞLU DAHA ERDOĞAN’LA HERHANGİ BİR RİNGE ÇIKABİLECEK EBATTA DEĞİLDİR”

Bizde başından beri diyoruz ki bu belediye seçimidir, Cumhurbaşkanı seçimi değildir. Burada bu karşımızda ki ittifakı da millete anlatarak, adam diyor ya; ‘Doğu da biz kazanacağız. Batı da AKP Faşizmine kaybettireceğiz’ diyor kendi tabiriyle. Bütün bu stratejileri de görerek İstanbul Büyükşehir Belediye Seçiminin olduğundan çok daha önemli bir hale getirildiğini görüyoruz. Ama sonuçta adı üstünde İstanbul Belediye seçimidir. Asla İmamoğlu Erdoğan karşılıklı değildir. Kimse kusura bakmasın. İmamoğlu daha Erdoğan’la herhangi bir ringe çıkabilecek ebatta değildir” Diye konuştu.