Elazığ İl Özel İdaresi ekipleri kar yağışıyla birlikte çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu da gece saatlerinde kapanan köy yollarında Kanal Fırat Televizyonu ekibiyle birlikte incelemelerde bulundu.

Kanal Fırat Haber Muhabiri Canan Gedik Ay’ın sorularını cevaplandıran Mehmet Sabuncu kapalı köy yollarıyla ilgili yerinde bilgi verdi.

SABUNCU: KAPALI KÖY SAYISI 300’E YAKLAŞTI

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu, “Bu kar yağışını bekliyorduk. Hazırlıklıydık. Çok da sevindik beklediğimiz olayın gerçekleşmesine. Sabah ilk yağışlarla beraber 243 köyümüzün yolu kapanmış idi. Biz kar yağışının durduğu yerlerde ekiplerimiz bulunuyordu. Şu anda da sanırım kapalı köy sayısı 300’e yaklaştı. Sabaha kadar da bu yağışla birlikte 350’yi bulur diye düşünüyoruz. Ekiplerimiz gündüz boyunca çalışma yaptılar. Gece de saat 23.59’a kadar bu çalışmayı devam ettireceğiz. Biz bunun için 12 bakım evimizde 78 araçlık bir parkla kar yağışını bekliyorduk. Bugün 147 çalışanımız işçimiz, operatörümüz, 12 tane de şantiye şefimiz mücadele çalışmalarına eşlik ettiler” ifadelerini kullandı.

SABUNCU: NOKTA ATIŞI ÇALIŞMALARDA YAPIYORUZ

Sabuncu, “Gerçekten kar bütün şehirde yağdı. Bölgesel bir yağış değildi. Bütün ekipmanlarımızla yolları açmaya çalışıyoruz. Çok önemli sıkıntılar yaşamadık. Köylerin de yolları açılıyor. Muhtemelen gece yine bir kapanma olacaktır. Yarın sabah tekrar bütün ekiplerimizle köylerimizi ulaşıma açmaya çalışacağız. Biz planlı çalışmalar yaparken bazen de köylerden gelen özellikle sağlıkla ilgili ihbarlara da özel önem verip nokta atışı çalışmalarda yapıyoruz. Bugün 3 ilçemizde Karakoçan’da, Palu’da ve Keban’da hasta olduğuna dair ihbar gelmişti. Ekiplerimiz o köylere nokta olarak girdiler ve orada hastanın naklini gerçekleştirdiler. Bunun dışında biz normal yol açmalarına devam edeceğiz. Hangi saatte bize ihbar gelirse gelsin ekiplerimiz buraya müdahale etmeye gidecekler.” şeklinde konuştu.

SABUNCU: EKİPLERİMİZ HAZIR VE ÇALIŞACAKLAR

Genel Sekreter Mehmet Sabuncu, “Bu kar bizi gerçekten sevindirdi. Çünkü çok kurak bir 2 yıl geçirdik. Köylülerde buna seviniyordur. Yolların kapalı olmasına panik yapmasınlar. Ekiplerimiz hazır ve çalışacaklar. Bu karın meteorolojik verilere göre de biteceği söyleniyor, öyle tahmin ediliyor. Kar yağışı bittikten sonra bizim yaklaşık 30-35 noktada ekiplerimiz mücadeleye başlayacaklar ve akşama kadarda kapalı köy yolu kalmaz diye düşünüyoruz. Arkadaşlarımız özveri ile çalışıyorlar. Ben her zaman söylüyorum; bunlar şehrin görünmez kahramanları. Yazın 7 gün 24 saat çalıştılar. Kışın kar kış demeden asfaltın sıcağında pişerken buzun üzerinde de yol açmaya çalışırlar” dedi.

HABER: SITKI TAŞEL