Dünya Ekonomisinin vazgeçilmez ve en büyük fırsat alanı olan girişimcilik geliştirilmesi ve girişimci sayısının arttırılarak, şehir ve ülke ekonomisine katkı sunulması amacıyla düzenlenen eğitim tamamlandı.

ETSO ve KOSGEB’in işbirliği ile düzenlenen eğitime katılan 53 kursiyer sertifikalarını törenle aldı.

ARSLAN: DEVLETİMİZ BU KONUDA ELİNDEN GELEN TÜM GAYRETLERİ SARF EDİYOR

ETSO Başkanı Asilhan Arslan, “Elazığ’ımız da bu konuda gerçekten kursiyerlerimizin de yoğun gayret ve çalışmalarıyla defaten birçok programlar açtı ve bugün olduğu gibi birçok mezunlar verdi. Amacımız sizler gibi kariyerini tamamlamış, belli anlamda bilgi birikimi ve deneyimi olan, iş gayreti yüksek iş gücümüzü iş dünyasına kazandırmak. Sizlerden maksimum seviyede ülkemize, şehrimize katkı elde etmek. Tabi devletimiz bu konuda elinden gelen tüm gayretleri sarf ediyor. Bu çok sevindirici. KOSGEB’imizde merkezi bütçeden aldığı bu kaynakları en iyi şekliyle sizlerin istifadesine sunmakta” dedi.

YAŞA: DESTEK ORANLARIMIZI ARTTIRALIM

KOSGEB Müdürü Şaban Yaşa, “Bugün İlimiz ve Ülkemiz için önemli bir çalışmanın sonucunu görüyoruz. KOSGEB olarak, devlet olarak, kamu olarak özellikle son yıllarda ciddi bir vizyon değişikliğine, yeni bir yapılanma içerisine girmeye başladık. Ülkemiz artık daha katma değerli işlere, daha teknolojik işlere, millileşme ve yerlileşmeyi de içeren işlere şuanda tam olarak kitlenmiş durumda. Biz de bu çerçevede desteklerimizi biraz daha netleştirmeye başladık. Bununla beraber firmalarımızın bütün destek mekanizmalarını yeniledik. Bunun ilk örneklerinden bir tanesi de, 2019 yılın başından itibaren ileri girişimcilik diye bir destek mekanizması geliştirdik. Biliyorsunuz KOSGEB yıllardır girişimcilere destek veriyor. Yıllardır yeni girişimcilerin oluşturulması ve mevcut esnafların desteklenmesi amacıyla bir destekler veriliyordu. 2019 yılından itibaren bunu farklı bir noktaya taşımaya çalışıyoruz. Diyoruz ki; biz mevcut girişimcilere destek verirken ileri girişimcilik diye bir destek mekanizması ile de destek oranlarımızı arttıralım” diye kaydetti..

YAŞA: TAMAMINA BİR HİBE DESTEĞİMİZ VAR

KOSGEB Müdürü Şaban Yaşa KOSGEB destek oranlarını 2019 yılından itibaren 100 bin lira, 200 bin lira ve 300 bin liraya çıkardı. Bununla beraber girişimci istihdama yönelik bir iş yeri kurduğu zaman da 60 bin liraya kadar girişimcilerin hemen hemen tamamına bir hibe desteğimiz var. Özellikle yüksek teknoloji yapacak firmalarımızın, yazılım firmalarımızın, bilişim firmalarımızın, sinema veya dijitalleşme konusunda iş yapan firmalarımızın destek oranlarının da 300 bin lira olduğunun da bilgisini vereyim. Bu alanlarda yeni kurulacak firmaları 300 bin lira hibe desteği ile kurabilirsiniz. Ayrıca 2020 yılının başından itibaren girişimcilik desteği ile firmalarını kuran girişimcilere kredi faiz desteği veriyoruz. Elazığ'da aktif olan binin üzerinde firma var. Bu firmalar eğer kredi kullanmak isterlerse, on tane banka ile sözleşme yaptık, bu kredi faizinin 10 puanını KOSGEB karşılıyor. Zaten faizler tek hanelere düştüğü zaman o zaman girişimci faizsiz kredi desteğinden faydalanmış olacak.  Elazığ Ticaret ve Sanayi Odasının son bir yıldır yaptığı çalışmalarda girişimcilere, sanayicilere, işletmelere inanılmaz derecede bir destekleri var. Bir iş kurmak istediğiniz zaman, işinizi büyütmek istediğiniz zaman gelip ETSO bünyesinde de çok rahat danışmanlık alabilirsiniz. Zaten KOSGEB olarak bir temsilcimiz de var ETSO bünyesinde. Yakında KOSGEB'i buraya taşımış olacağız. Yani yeter ki siz girişimci ruhunuzu kaybetmeyin, iş fikrinizi kaybetmeyin. Bu konu ile ilgili her türlü desteği vereceğiz, arkanızdayız. Bu eğitimden sonra ciddi anlamda bir iş yeri açmanızı da bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

TÜRKOĞLU: İSTİHDAM OLUŞTURMANINIZ GÜZEL BİR FIRSAT

Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Yazılım Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Türkoğlu, “Bu KOSGEB’in sunduğu girişimcilik desteği ile bir iş fikri olan siz gençlerin kendi işinizi kurmanızı ve kendi istihdamınızı oluşturmanızı, ilave olarak yanınızda başka çalışacak kişilerin istihdam oluşturmanınız güzel bir fırsat” açıklamalarını kaydetti.

Konuşmaların ardından, KOSGEB ve ETSO’nun işbirliği ile düzenlenen girişimcilik eğitimine katılanlara sertifikaları verdi.