Gıyabi Cenaze Namazının Ardından Açıklamalar Yapıldı

Mısır'ın ilk seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için Elazığ’da gıyabi cenaze namazı kılındı. Gıyabi cenaze namazına il protokolü ve STK temsilcileri, vatandaşlar katıldı. Kılınan namazın ardından İl yöneticileri ve STK’lar açıklamalarda bulundu.

Gıyabi Cenaze Namazının Ardından Açıklamalar Yapıldı

Mahkeme salonunda şehit olan Mısır'ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için Elazığ'da gıyabi cenaze namazı kılındı.  Diyanet İşleri Başkanlığı’nın talimatı ile tüm illerde kılınan gıyabi cenaze namazı Elazığ’da İzzetpaşa Camisi’nde kılındı.

İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya tarafından kıldırılan namaza, Vali Yardımcıları Mehmet Fevzi Dönmez, Uhut Emre Koyuncu, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, STK Temsilcileri, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kılınan namazın ardından İl yöneticileri ve STK’lar açıklamalarda bulundu.

SARIKAYA: ŞEHİTLERİMİZİN MEKANLARINI CENNET EYLE YA RABBİ

Cenaze namazının ardından Mursi’nin şahsında tüm şehitler için dua eden İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, “Ya Rabbi daima yardımınla muhafaza eyle, koru ya Rabbi. Hak dinini ve hak kelimeni daima güçlenir ve daima koru ya Rabbi. İslam’a ve Müslümanlara tuzak kuranlara fırsat verme ya Rabbi. Şehit Muhammed Mursi’nin ve tüm şehitlerimizin mekanlarını Cennet eyle ya Rabbi, makamlarını Ali eyle ya Rabbi” diye konuştu.

GÜRGÖZE: İNSAN HAKLARININ YOK SAYILMASINI KABUL ETMEDİK, ETMEYECEĞİZ

AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, “Mısır’ın siyasi tarihinde ilk kez demokratik seçimlerle Cumhurbaşkanı seçilen Muhammed Mursi, özgürlük ve adalet hasretiyle hakka yürümüştür. İnandığı dava uğruna ömrünü adayan Mursi Mısır halkı için verdiği insanlık mücadelesinde zalim bir cunta zihniyetiyle devrilmiştir. 2013 Temmuz’unda kanlı bir darbe ile iktidarı ele geçiren Abdülfettah Es-Sisi kan ve gözyaşı üzerine kurduğu iktidarını yine kanla beslemiştir. Uluslararası hukuku ve insan haklarını yok sayarak Mısır halkını baskı altına alan zalim Si-Si masum insanları amansızca ve insafsızca katletmiştir. 21. Yüzyılın Firavun’u olan Si-Si darbeyle elde ettiği iktidarı süresince yüzlerce kişiyi idam ettirmiştir. Başta Amerika olmak üzere bazı batı ülkeleri maddi ve ideolojik çıkarları uğruna Mısır’da darbe rejiminin insanlık dışı uygulamalarına karşı sesiz kalarak işkenceleri, haksız yargılamaları ve vahşi idamları maalesef görmezden gelmişlerdir. 2357 gündür Mısır zindanlarındaki direniş destanını sürdüren Muhammed Mursi; zalimlerin mahkemesinde şehadete yürümüştür. Sakın Allah’ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma!’ diye buyuran bir dinin mensupları olarak bu süreçte bizleri en derinden üzen ve yaralayan İslam dünyasından maalesef ses çıkmayışıdır. Barbar Si-Si’ye karşı dur diyerek tüm dünya lideri, tek dünya lideri Cumhurbaşkanımız Sayına Recep Tayyip Erdoğan’dır. İnancımızın gereği ve liderimizin dik duruşuyla Mısır’daki insan haklarının yok sayılmasını kabul etmedik, etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

KOCA: TÜM İSLAM ALEMİNE SABIRLAR DİLİYORUZ

Anadolu Gençlik Derneği  Başkanı Recep Koca, “Dün 17 Haziran 2019 Pazartesi günü Mısır’ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı merhum Muhammed Mursi çıkarıldığı mahkeme salonunda şehadete yürümüştür. Bizler Anadolu Gençlik Derneği ve Milli Gençlik Vakfı mensupları olarak Müslüman kardeşler hareketinin öncülerinden merhum Mursi’ye Cenab-ı Allah’tan rahmet, tüm İslam alemine sabırlar diliyoruz. Bilindiği üzere Mısır’da 25 Ocak 2011 tarihinde 30 yıllık Hüsnü Mübarek yönetimi son bulmuş, Haziran ayında yapılan seçimleri de Müslüman kardeşler hareketi kazanmıştır. Bu seçimlerin ardından 30 Haziran 2012’de Muhammed Mursi Mısır’ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olmuştu” şeklinde konuştu.

KILIÇ: İŞKENCELER VE İHMALLER ARDINDAN DÜN ŞEHİT OLMUŞTUR

İHH Elazığ İnsani Yardım Derneği Başkanı Metin Kılıç, “Mursi’nin katili Si-Si cuntasıdır. Mısır’ın ilk ve tek meşhur Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi kendisine yapılan sistematik işkenceler ve ihmaller ardından dün şehit olmuştur. Aslında Mursi 17 Haziran’da duruşmada suçlamalara karşı hem kendini hem de davasını savunurken şehit edilmiştir. Mursi’nin şehadet haberini dünyaya büyük bir neşeyle bildiren cuntanın dikkatlerden kaçınmaya kaçınmaya çalıştığı gerçekler cinayet ardından ortaya çıkmıştır” dedi.

DOĞAN: ALLAH DARBECİLERE FIRSAT VERMESİN

Şavaklılar Dernek Başkanı Naim Doğan da, “Dün Türkiye’miz ve İslam alemi çok acı bir haberler sarsıldı. Mısır’ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin mahkemede hayatını kaybetmesini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Kendisine Allah’tan rahmet diliyoruz. Allah ona o zulmü yaptıran darbecileri kahru perişan eylesin. Allah darbecilere fırsat vermesin. Muhammed Mursi ha davasının haklı mücahitlerinden biriydi” diye konuştu.

HABER: SITKI TAŞEL

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2019, 22:07

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137