Gökçe, Dubaili Yatırımcılarla İlgili Açıklama Yaptı

BBP İl Başkanı Alpay Gökçe, Fırat Üniversitesi kesik köprü mevki yerleşkesinin Dubaili iş adamlarına tahsisi ile ilgili açıklama yaparak; “Olayın getirisi ve götürüsü tüm yönleri ile masaya yatırılmalı ve biran önce karara bağlanmalıdır” dedi.

Gökçe, Dubaili Yatırımcılarla İlgili Açıklama Yaptı

Fırat Üniversitesi Kesikköprü yerleşkesinin Dubaili İşadamlarına tahsisi ile ilgili açıklama yapan Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Alpay Gökçe, taraflarca arazinin tahsisi ile ilgili yapılan açıklama ve yaklaşımların çelişki içerdiğini söyledi.


Alpay Gökçe; Valimiz Çetin Oktay Kaldırım " bu proje şehrin en önemli vizyon projesi olacak, ilin çehresini ciddi oranda değiştirecek, işsizlik açısından önemli bir istihdam sağlayacaktır " diyerek bu yatırımın şehre kazandırılması yönünde açıklamalar yaparak, girişimlerde bulunuyor.. Yine ilimizin önemli mercilerinden Üniversitemiz ve Senato yönetimi; Üniversite arazisinin tahsisinin doğru olmayacağını, arazinin istenilen oranda verilmeyeceğini, üniversitenin kendisinin o alanı değerlendireceğini ifade ediyor.. Keza bir takım yayın organları ve köşe yazarları; direkt olarak bu işin temelinde rant olduğunu, arazinin birilerine peşkeş çekileceğini, işin bir oldu bitti ye getirilerek arazinin yatırımdan ziyade kişisel menfaatlere kurban edileceğini dillendiriyor" dedi. 

 

"İŞİN İÇ YÜZÜ NEDİR?"
Gökçe; "Ez cümle; herkes olayı farklı bakış açıları ile gündeme taşıyor. Bizler hala kamuoyu olarak işin iç yüzü nedir, olayın doğrusu nasıldır, detaylarını nasıl ve hangi kaynaktan öğrenebiliriz bilemiyoruz.

Şehir için böylesine önem arz eden bir konunun geldiği aşama neden halktan, basından, ilin siyasilerinden, STK’lardan uzakta konuşulup kapalı kapılar ardında tartışılıyor anlam veremiyoruz...
Olayın getirisi ve götürüsü tüm yönleri ile masaya yatırılmalı ilin tüm dinamikleri ve tarafları bir masanın etrafına toplanmalı biran önce karara bağlanmalıdır. Senatonun ve basının bahsettiği gibi "rant, peşkeş, oldu bitti ye getirilme" söz konusu olacaksa bunlarda somut veriler masaya konarak bu yatırım iddiası gündemden kaldırılmalıdır..
Ayrıca Üniversitenin o bölgeye yapmak istediği  projenin getirisi bahsi geçen yatırımdan daha büyük bir kazanım sağlayacak ise Dubaili İş adamlarına alternatif arazi önerileri sunulmalıdır.. 
Büyük Birlik Partisi olarak çözüm odaklı, geniş katılımlı bir istişare toplantısı talebimiz var ve bunun yetkili merciler tarafından dikkate alınmasını istiyoruz..” ifadelerini kullandı. 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Hakan
Hakan - 6 yıl Önce

Çok yerinde bir konuşma olmuş. Kamuoyunun toplantı yapılarak bilgilendirilmesi gerekmektedir. Neden milletvekilleri, vali ve diğer yöneticiler konuşma gereği duymuyor? Biran önce açıklama yapılmasını istiyoruz.

Ercan KESKİN
Ercan KESKİN - 6 yıl Önce

Elazığ'lı olmayan bir Bürokrat olan Sayın Vali, bu kadar kısa sürede bunları yapıyor da; Elazığ'ın sırtından geçinip makam sahibi olan Bürokrat ve Siyasiler hiç utanıyorlar mı? Yoksa Vali beyin her yönden önünü kesip, kendilerini ön plana çıkarmaya mı çalışıyorlar? Bize çalışan değil REKLAMI bol olan lazım. Vali Beye Allah kolaylık, engel olanlara da Akıl, İman, Milli Duygu versin İnşAllah.

SIRADAKİ HABER

banner137