Baskil İlçesi Odabaşı Mahallesinde 2013 yılında yapımına başlanan Sulama Göleti, 2015 yılında su kaçırdığı için kullanılamaz duruma geldi

Baskil İlçesi Odabaşı mahalle Muhtarı Alaattin Karakol, gölet ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Bu gölet yapıldıktan sonra su kaçırmaya başladı. Su kaçırınca devlet su işleri bölge müdürlüğümüz tarafından bir çalışma başlatıldı ancak bir ay süren çalışmalardan bir netice alınmadı” dedi.

KARAKOL: 2 SENE İÇERİSİNDE BİTİRİLMİŞ OLACAKTI

Baskil İlçesi Odabaşı mahalle muhtarı Alaattin Karakol, gölet ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Odabaşı Sulama göletinin yapımına 2013 yılında başlandığını ifade ederi,” 2013 yılında dönemin su işleri bakanımız Sayın Veysel Eroğlu Elazığ’a geldiğinde bir müjde vermişti bize. Bizim bu mahallemize 5700 dönüm üzerinde bir sulama yapılmış olacaktı. 2013 yılında başladı 2015 yılında 200 tire verilmişti. 2 sene içerisinde bitirilmiş olacaktı. Bu gölet yapıldıktan sonra su kaçırmaya başladı. Su kaçırınca tabi devlet su işleri bölge müdürlüğümüz tarafından bir çalışma başlatıldı burada yukarıda üst tarafta gövdenin üzerinde bulunduğu yerde sondaj çalışması yapıldı. O sondaj çalışması normalde buranın gövde yüksekliği 59 metredir. Fakat 30 metre derine indiği zaman bu sondajdan su fışkırmaya başladı. Bir ay süren çalışmalardan bir netice alınmadığı için çalışmalara ara verildi. Devlet su işleri yetkilileriyle görüştüğümüzde bunun mervan şeklinde yapılacağı yani önüne bir mervan çekileceği arkasına kil basılacağı söylendi” diye konuştu.

Odabaşı Muhtarı Karakol, göletten 9 yıldır su beklediklerini ifade ederek, "Bölgemiz tarım bölgesi kaysı bahçelerimiz var 9 yıldır su bekliyoruz, Devletimiz buraya bir yatırım yaptı o da iyi sonuç vermedi” ifadelerini kullandı.