Görevden Uzaklaştırılan Araştırma Görevlisi Gözaltına Alındı

Elazığ'da Fırat Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olarak çalışan Hifzullah Kutum sosyal medya üzerinden terör örgütü propagandası yaptığı iddiasıyla gözaltına alındı. 

Görevden Uzaklaştırılan Araştırma Görevlisi Gözaltına Alındı

Fırat Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü'nde araştırma görevlisi Hifzullah Kutum sosyal medya üzerinden terör örgütü propagandası yaptığı iddiasıyla rektörlük tarafından açığa alındı.

H.K. daha sonra İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce gözaltına alındı. Konu ile ilgili Fırat Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan açıklamada "Sosyal medyadaki paylaşımları ile terör örgütü propagandası yaptığı değerlendirilen araştırma görevlisi, Rektörlüğümüzce açığa alınmış ve hakkında soruşturma başlatılmıştır. Bahse konu kişi ile ilgili ayrıca adli makamlara da suç duyurusunda bulunulmuştur" ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Murat
Murat - 2 yıl Önce

Kutbettin bey döneminde aldığın adamların arasında ne kadar yüz karası var.. sizde bu suça ortaksınız.. ne işi var Fırat üniversitesinde bu tiplerin.. elazığın çocuklarını üvey evlat yapıp bunları doldurdun.

Kriz fırsatçıları
Kriz fırsatçıları @Murat - 2 yıl Önce

Şimdi bu durum bahane edilip herkes oğlunu kızını gelinini fırat üniversitesinde işe sokacak.. kudbettin bey döneminde bu üniversite sıçrama yapmıştır. Bir sıkıntılı personel çıkmış diye mhp liler üniversiteyi kendi aile şirketi haline getirmeye çalışıyorlar.. bakalım elazığlılar bu fırsatçılığı görecek mi yosa her işte olduğu gibi iş işten geçtikten sonra mı jeton düşecek.. mhp ve gençleri bu şehir için tehlikelidir çoğu insan da srf bunlar yüzünden bu şehirden soğumuştur.. kızlara hava atmak için gariban birini gördüler mi ezme kantinlere masa atmalar. Millet illAllah etmiş daha bu ülkücülerden de .. adamlara gün doğdu şimdi bu olayı bahane edip tam çiflikleri yapacaklar üniversiteyi..

BUNU ALAN KİM
BUNU ALAN KİM - 2 yıl Önce

Bunu Buraya alanlar kimse bunlarda açığa alınmalıdır. Fırat üniversitesi Hainlerin okulu olamas, olmamalıdır. Dergal alanlar araştırılmalı ucu kime değerse değsin hesabı sorulmalıdır. Bunun üzerine rektör beyde fitmeki gitmezse o da ortak olur. ALANLAR KİM

Mesut a cevap
Mesut a cevap @BUNU ALAN KİM - 2 yıl Önce

Elazığ insanların kardeşçe yaşadığı bir şehir, türkiyede belkide en iyi yapan şehirdir bunu.. bir tane kafadan kırık çıkmış bir şey yapmış diye bunu kimse siyasi veya iş imkanı veya ötekileştirme aracı olarak kullanmamalı diyorum. Eğer sen diyorsan ki bizden olmayan herkes şeytandır bence yanlış yaparsın. Sövdüğün insanların yüzde 90 ak partiye oy veren insanlar cumhur itifakına da zarar verir. 3-5 kişinin şahsi menfaati için kullandırma kendini.. elazığ güzel bir şehirdir daha güzel yapmak için uğraşılmalıdır.. san tavsiyem bir konuyu düşünürken bu olay kime yarar diye de bi sorgula..

Mesut
Mesut @BUNU ALAN KİM - 2 yıl Önce

Ülkücüler seni niye bu kadar gerdi hayırdır.. açıkça savunamıyorsun bu şerefsizi korkundan ülkücülere laf ediyorsun bide dini kullanarak.. burada provakasyon yapıyorsun.. kürt teali islam artığı herif seni..

Bu olay size yaradı işte
Bu olay size yaradı işte @BUNU ALAN KİM - 2 yıl Önce

Bu olay size yaradı işte böyle şeyler yapan birinin elazığda çalışamayacağımı herkes çok çok iyi biliyor. Ortada danışıklı dövüş olabilir. Bu olay kime yarıyor , kim bu olayın kaymağını yiyiyor şimdi. Kim zevkten dört köşe .. normal şehrini seven insanlar bu olaya üzülür . Ama bazılarını görüyorum hoşlarına gidiyor sanki bu olay üzerinden prim sağlarız gibisinden istediğimizi yaparız daha kimse bişey diyemez diye vb ….. elazığın böyle bir şey ile anılması beni çok ama çok üzmüştür. Elazığ bilimle öne çıksın saçma salak böyle şeylerle değil. Kimse de fırsatçılık yapmasın bence gereği yapılmış zaten

Üçkağıtçılık yapma aile şirketi diyerek siz az değilsiniz
Üçkağıtçılık yapma aile şirketi diyerek siz az değilsiniz @BUNU ALAN KİM - 2 yıl Önce

Elazığ f.ü üniversitesi ülkücü majı verlerek yıllarca fetçcülerin ve islamcı geçinen kürtçülerin yuvası haline gelmiştir. Ülkücüler dışında tepk koyan kim var. Sende kalkmış ıyanıklık yapıyorsun kara çalışıyorsun öylemi...ülkücüler ele geçirecekmiş zevzek ülkücüler olmasa namusun dahi koruyamazsın

Bu olayı kullanacak aile lobisi
Bu olayı kullanacak aile lobisi @BUNU ALAN KİM - 2 yıl Önce

Elazığ üniversitesinin en eleştirildiği konu aile şirketi gibi olan her zaman aynı soy isim ve aynı aileden kişilerin çalışan olması bu yüzden ulusulara arası arena da dikate alınmıyor fırat üniversitesi. Bu olayı kullanıp ak partililerin , saadetlilerin , iyi partililerin de ayağını üniversiteden kesip tüm üniversiteyi kendi ailesinden veya ülkücülerden almaya çalışacaklar uyanık olun dindar kesim uyanık olun palulular bingöllüler tüncelili ak partililer .. bu olay olmuş diye bu kadar seviniyor bazıları bu normal bir şey değil adamlara gün doğdu… bunu bahane edip üniverisiteyi tekrar aile şirketine çevirmeye çalışacaklar..

F.Ü de demekki
F.Ü de demekki - 2 yıl Önce

Bir çok kripto ve pkklı varmış...bunlar açığa çıkarılmalı. Vatan hainlerinin Mmm..gyyymm.

Provakasyon
Provakasyon - 2 yıl Önce

Açığa alınan kişinin yaptığı işler işlemler kesinlikle yanlıştır . Açığa alınması kesinlikle ve kesinlikle doğrudur. Bu ne kadar yanlış ise mhp il başkanj semih ışıkverin sosyal medya hesaplarında istenmeyen olaylar yaşanması elazığın da sivas maraş gibi olaylarla anılması için milleti proveke etmeye galiyana getirmeye çalışmıştır.. mhp il başkanının daha sağduyulu insanlardan seçilmesi gerekiyor.. kazasız belasız bu iş neticelendirilmesi iyi olmuş.. yolksa çabuk gaza gelen elazığlı 3-5 genç gaza getirilip istenmeyen olaylar yaşanabilirdi.. bu olayı bahane edip doğu kökenli öğrencilere bu üniversiteyi zehir etmez umarım kızlara hava atmak isteyen gençler falan..

Aykut
Aykut - 2 yıl Önce

Geldiği günden beri yanlış üstüne yanlış yapan rektör,şimdi de bu yanlışın altında kalmıştır.Bu teröristi buraya alan,teklif eden, kazandıran kim?Ve dahası soruşturma dosyasında neler vardı.Îşe başlatan kim?,kararnamede ki onay kimin? Rektör.Ayni ; Fen-edebiyat fakültesi temelinde parçalı kolonu ortaya çıkarıp,sonrada bunun için hiçbir sorusturma inceleme yapmayan maalesef kendisi.Halk bilmiyor ama orada çalışanlar biliyor,kimleri nerelere amir atadı malum.

Ömer faruk yılmaz
Ömer faruk yılmaz - 2 yıl Önce

Bu kadar okumuş elazığ gençleri varken bu kekoyu nasıl araştırma görevlisi yapmışlar hayret kendi memleketimizde adamı kalmamış


SIRADAKİ HABER

banner137