Hazarbaba Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi müdürlüğü tarafından Dünya Engelliler Günü dolayısı ile sergi açılışı gerçekleşti.

KENÇ: HAYALİNİ KURDUKLARI YERLERİ GEZECEKLER

El emeği göz nuru ürünlerin sergilendiği sergide açıklamalarda bulunan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Suat Kenç, “Bu gibi etkinlikler yaparak toplumda bir farkındalık yaratmak istiyoruz. Kurumlarımızda kalan engellilerin kaliteli bir hayat sürmeleri açısından onları önemsiyoruz. Engelli bireyler kendi yapmış oldukları ürünlerden elde edilen gelir ile hayalini kurdukları yerleri gezecekler. Bu sergideki el işi ürünler normal engelsiz insanların bile yapabileceği düzeyin çok üstündedir” dedi.

SAYDAM: TOPLUMA KAZANDIRMA YOLLARINI ARIYORUZ

Etkinliğin 6 Aralık tarihine kadar devam edeceğini belirten Hazar baba Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Cevdet Saydan ise, “Biz kurumlarda kalan engellilerin sadece bakımlarını üstlenmiyoruz. Aynı zamanda topluma kazandırma yollarını arıyoruz. Onlar için çeşitli etkinliler düzenliyoruz ve bu etkinlikler içerisinde sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerimiz yer alıyor. Bu etkinliklerle engellileri sosyal hayatta kopmamalarını sağlıyoruz. Bu ürünler ile bir gelir elde edersek bunları Çanakkale gezisine götüreceğiz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardında davetliler sergiyi gezdi.