Gözeli Köyü’nde “Beyaz Nohut” Projesi Hayat Buldu

Sivrice İlçesi Gözeli köyünde Tarım İl Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “Beyaz Nohut” projesi kapsamında üreticilere nohut ve gübre dağıtımı yapıldı

Gözeli Köyü’nde “Beyaz Nohut” Projesi Hayat Buldu

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Sivrice İlçesi Gözeli Köyü’nde “Beyaz Nohut” projesini hayata geçirdi.

Proje kapsamında düzenlenen törenle üreticilere, tohumluk nohut ve gübre dağıtımı yapıldı.

Beyaz Nohut dağıtımına Sivrice Kaymakamı Yunus Emre Vural, Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Turan Karahan, İlçe Müdürü Okan Erkmen, Gözeli Köyü Muhtarı Niyazi Çinkılıç, üreticiler ve teknik personel katıldı.

KARAHAN: ÜRETİMİN NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNU BÜTÜN DÜNYA BİR KEZ DAHA ANLADI

Programda konuşan İl Müdürü Karahan, “Beyaz nohut projesi ile 17 çiftçiye %75 hibeli 540 dekar alanda ekim yapılabilecek. 7 bin 50 kilogram nohut tohumu ve 5 bin 400 kilogram gübre verdik. 1 yıldan fazladır.  Ülkemizi kasıp kavuran pandemi sürecinde tarımsal üretimin ne kadar önemli olduğunu bütün Dünya bir kez daha anladı. Biz diğer Dünya Ülkelerinden farklı olarak, gelişmiş Ülke dediğimiz ülkelerde bile  market raflarında gıda kalmadı. İnsanlar gıdaya ulaşmakta zorlandı. Ancak Biz şanslı bir Ülke de olduğumuzu, ve şanslı bir liderle Ülke yönetiminin yönetildiği ortamda diğer ülkelerde meydana gelen gıda kısıtlamasının hiçbir şekilde ülkemizde olmadığını hep beraber gördük” dedi.

VURAL: YAPTIĞIMIZ HER PROJE BAKANLIK TARAFINDAN KABUL GÖRDÜ

Sivrice İlçe Kaymakamı Yunus Emre Vural ise, “Bugüne kadar yetiştirdiğimiz ürünler, ilçeler içerisinde tarım konusunda proje bazında en başarılı yerdeyiz. Yaptığımız her proje Bakanlık tarafından kabul gördü” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137