Elazığ’ın şirin mi şirin ilçesi Maden İlçesi şimdiler de heyelan riski ile karşı karşıya…

İçişleri bakanlığı heyelan riski bulunan ilçede 510 konutun boşaltılması talimatını verdi ancak ilçe halkı evlerini terk etmek istemiyor.

Gözlerin çevrildiği Maden ilçe halkı ilçede bulunan fabrikanın hafriyat atıklarını boşalttığı için heyelan riskinin yaşandığını söyledi.

DENİZ: MADEN’İ İKİYE BÖLDÜLER

Fabrika işletmecilerine seslenen Camikebir Mahallesi Muhtarı Mehmet Deniz, “Birgül müdür ya da yetkili biri gelip, ben Maden halkından özür dilerim biz dinamiti patlattık ondan dolayı bu maden bu hale geldi. Maden’i ikiye böldüler. Bu yapılacak bir iş değil. Ben bugün 200 kilo kaldıramam ama sen 200 kilo getiriyorsun. Enerji bakanlığı yazı gönderdi bana. Fabrikaya diyor sen bu toprağı kaldıracaksın. Adam kaldırmadı. 3 ay müddet verdiler yine kaldırmadı. Ne oldu? Bir ilçeye faydası mı oldu? Her şey icralık. Geçen benim borcumda olsa fırıncıya borcu ver ama fabrikaya vermiyor. Her şey cüzi. Senin gözün kesmiyorsa neden geldin aldın da vatandaşı burada mağdur ettin. Artık diyorlar konteynır getirip tahliye edelim. Sen konteynırı getirip kurduğun zaman bunun alt yapısı var mıdır? Elektriği var mıdır? Suyu var mıdır? Bu vatandaş konteynırda nasıl yatar?” dedi.

TELÇEKEN: BU İNSANLARIMIZIN MAĞDUR EDİLMEMESİ İÇİN KENDİLERİNDEN RİCA EDİYORUZ

Maden İlçesi Bağımsız İl Genel Meclis Üyesi Cuma Telçeken ise, yetkililerden yardım isteyerek, “Bu insanlar çadır kentte nasıl yaşayacaklar? Veya konteynırda nasıl yaşayacaklar? Bunlar devlet tarafından, AFAD tarafından, valilik tarafından, bakanlık tarafından, hükümet tarafından bunlara bir güvencenin verilmesi lazım. Bunların bir yerlere, taşıdılar diyelim. Elazığ’a veya her hangi bir ile taşıdırlar. Nerede evleri yapılacaktır, bunlara nereye gitmek isterler, bunların istediği doğrultuda hareket etmeleri ricamızdır. Bu insanlarımızın mağdur edilmemesi için kendilerinden rica ediyoruz” ifadelerini kullandı.

VİDEO: