Kovancılar İlçesi’nde yaşayan iki çocuklu bir ailenin çocuğu olan Bilal Doğan, üç yaşında geçirdiği havale sonucu gözlerinde kalıcı hasar oluştu.

Yıllar içerisinde birçok ameliyat geçiren ve bir sonuç alamayan Doğan, bu süre zarfından görme yetisinin yüzde 60’ını kaybetti. Gözlerindeki hasar giderek artan Doğan’ın tek çaresi ise aileden alınacak kök hücre nakli oldu.

DOĞAN: SOL GÖZDE KAPANDI KAPANACAK

Doğan, “ Rahatsızlığım 3 yaşından beri doktorların dediğine göre yüksek havaleden dolayı olmuş rahatsızlık. Sağ gözüm sol gözüme göre daha iyi. Sağ gözün ameliyatını yaptırdık birkaç yardımsever sayesinde Allah razı olsun. Şimdi sol gözü yaptırmak istiyoruz, sol gözde kapandı kapanacak. Işığı tek görüyor. Anne baba kök hücre nakli olursa doktor olur dedi umut ediyoruz”  dedi.

Bir gözünden hayırseverlerin desteği ile ameliyat olan ve ameliyatın ardından gözünde görme yetisi yüzde 40 artan Doğan, şimdi ikinci gözünden ameliyat için hayırseverlerin desteğini bekliyor.

DOĞAN: DİĞERİNİ DE ÖZEL HASTANEDE YAPTIRDIK

Bilal Doğan, “ devlet hastanesi kök hücre naklini karşılamıyor çünkü devlet hastanesi bir gözden diğer göze olduğu zaman karşılıyor. Ama bu anne babadan olduğu için devlet hastanesi karşılamıyor diğerini de özel hastanede yaptırdık. Toplam maliyet 100, 120 bin falan. Geçen aynı şekilde sağ gözüme yardım etmişlerdi. Tekrar aynı şekilde yardım ederlerse sevinirim. Allah razı olsun herkesten zaten ramazan ayı yardım ederlerse seviniriz” dedi.