Öğretmen Sıdıka Avar Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi tarafından düzenlenen ve Gençlik ve Spor Bakanlığı desteğiyle yürütülen “Gravürlerle Elazığ” projesinin kapanış sergisi açıldı…

Öğrenciler çalışmalar hakkında bilgiler verdi...

Yoğun ilgi gören sergi gezildi, çalışmalar incelendi…

“BU SANATIN YAŞAMASI İÇİNDE BİZLER ÇABA SARF ETMELİYİZ”

Gravürün geçmişten günümüze gelen bir sanat olduğunu değinen İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, “Geçmişten günümüze gelen bir sanat. Öğrencilerimiz ilçelerimizi gezerek tarihi ve kültürel yerleri fotoğraflamış. Daha sonra çektikleri fotoğrafları kullanarak baskı tekniği ile güzel tablolar yapmışlar. Bu sanatın yaşatılması içinde öğrencilerimiz gerçekten ellerinden gelen çabayı sarf etmişler. Bu konuda öğretmenlerimize idarecilerimiz ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Bu sanatın yaşaması içinde bizler çaba sarf etmeliyiz. Geçmişin unutulmaması, gelecekle ilişki kurularak bu sanatların yapılması lazım. Bunu burada gördük”dedi.

“EL EMEĞİ GÖZ NURU DEDİĞİMİZ BİR ÇALIŞMAYI ORTAYA KOYMUŞ ÖĞRENCİLERİMİZ”

Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Bahşi, “Öğrencilerimiz yaptığı sergiyi gezdik ve öğrencilerimiz çok emek vermişler. Ben öğrencilerimize, öğrencilerimize bu tekniği öğreten öğretmenlerimize ve okul yöneticilerini kutluyorum. El emeği göz nuru dediğimiz bir çalışmayı ortaya koymuş öğrencilerimiz. Emeği geçen herkesi kutluyorum ve bu çalışmalarının devamını diliyorum” diye konuştu.

“Gravürlerle Elazığ” sergisi ile Elazığ’ın farklı bir şekilde tanıtıldığını söyleyen Öğretmen Sıdıka Avar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yasemin Algül, 3 gün boyunca açık olacak sergiye herkesi davet ederek, “Bizim projemiz iki yönden çok önemli. Birincisi Elazığ’ı farklı bir teknikle tanıtmış olacağız Elazığ’ın ve ilçelerini tarihi ve turistik yerleri öğrencilerimizle beraber ziyaret edildi daha sonra baskıya dönüştürüldü. Önce teorikte gördüklerin uygulamasını gördüler. Bu proje ürüne dönüştü. Artık ilimizin tanıtımız için öğrenilmesi önemliydi. Elazığ halkını bu sergiyi görmesini rica ediyorum. Elazığ’ı birde gravürlerle görmelerini istiyorum ”ifadelerini kullandı.