Fırat Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Havva Eksilmez ile Elazığ Gümrük Müdürü İlhami Çelik, Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan’ı makamında ziyaret etti.

Yapılan görüşmede, ithalat ve ihracat işlemlerinde gümrüklerde verilen hizmetler değerlendirildi.

"Gümrük Müdürlüğü Elazığ İçin Önemli Bir Hizmet Olmuştur"

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Alan ziyarette yaptığı değerlendirmede Elazığ’da 2013 yılında OSB içerisinde hizmete başlayan Elazığ Gümrük Müdürlüğü’nün il ekonomi ve sanayisi için çok önemli bir hizmet olduğunu belirtti.

Alan, “Sayın Bölge Müdürümüz Eksilmez hanımefendi ile İl Müdürümüz Sayın Çelik’in ziyaretleri ve gümrüklerli ilgili görüş alışverişi yapmaya fırsat bulduğumuz ziyaret için teşekkür ediyorum. Elazığ gerek bölgenin tek sivil havaalanı gerekse her geçen gün artan ihracatıyla Gümrük işlemlerine yoğun ihtiyaç duyulan bir il haline gelmiştir. Malatya Bölgeye bağlı olarak hizmetlerini sürdüren Elazığ Gümrük Müdürlüğümüzün iş dünyasının talep ve beklentilerine göre kendisini sürekli olarak geliştirdiğini ve eksikliklerini ivedi olarak tamamladığını biliyorum. İlimiz 2017 yılının ilk 5 aylık diliminde bölgemizde ihracatı en fazla artıran illerin başında geliyor. Cazibe Merkezleri Programı kapsamında ilimizde ihracat hedefli üretim yapan tesis sayımız da önemli oranda artacaktır. Dolayısı ile hem Gümrük İl Müdürlüğümüz hem de bağlı olduğumuz Bölge Müdürlüğümüzle işbirliği ve görüş alşıverişimizi devam ettireceğiz. Ben nazik ziyaretleri için kendilerine teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

"Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Önemli Bir Paydaşımız"

Fırat Gümrük Bölge Müdürü Havva Eksilmez de, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nın çok önemli bir paydaşları olduğunu ifade ederek, “Fırat Bölge Müdürlüğü hizmet bölgesi Malatya, Elazığ, Sivas, Kahramanmaraş, Tunceli ve Bingöl illerinden oluşmaktadır. Hizmet bölgesi dahilindeki bağlı müdürlükler de her türlü ithalat, ihracat ve posta gümrük işlemlerinin yanı sıra, yolcu işlemlerinin yapıldığı beş adet hava hudut kapısı da bulunmaktadır. Gümrük sahalarında kamu düzeni ve güvenliğini sağlamak, kaçakçılık sebebiyle ülkemizin ekonomik kayıplarını önlemek amacıyla önemli hizmetler vermektedir. Sayın Başkanımızın ifade ettiği gibi Elazığ Bölgemizdeki en önemli illerimizin başında gelmektedir. Hizmet vermiş olduğumuz ihracat ve ithalatçı tüm firmaların çatı kuruluşu olan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası bizim önemli bir paydaşımızdır. Ziyaretimiz kapsamında gümrükleme işlemleri hakkında görüş alışverişinde bulunduk. Bundan sonraki süreç içerisinde de sürekli iletişim halinde olarak iş dünyasının taleplerini bizlere aktaracak olan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ile müşterekliğimizi devam ettireceğiz. Sayın Başkanımıza göstermiş olduğu ilgi nedeniyle teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.