Elazığ’ın bodrumu olarak anılan Hazar Gölü kıyısındaki çevre kirliliği sürekli olarak gündeme getiriliyor, göl kenarında piknik yapanlar hep aynı konudan şikayet ediyor.

GÜNDOĞAN: OLUMSUZLUKLARI BELEDİYEYE YÜKLEMEK DOĞRU DEĞİLDİR

Çevre Kirliliği ilgili şikayetlerle ilgili konuşan Sivrice Belediye Başkanı Turgay Gündoğan, Sivrice bölgenin bir değeridir. İnsanların dinlenebileceği, tatil yapabileceği bir yerdir. Gölü, Sivrice belediyesi ile kıyaslayıp, oradaki olumsuzlukları belediyeye yüklemek doğru değildir. Resmi rakamlara göre 4 bin 200 nüfusumuz var. Ama yazlıkçıların gelip, yerleşmesi ile nüfus yoğunluğu oluyor. Göle diğer kurumlarımızın da duyarlı olarak bakması lazım” diye konuştu.

GÜNDOĞAN: GÖLÜ KİRLETEN GÜNÜ BİRLİK PİKNİKÇİLERDİR

Göl için valilikten bir hamle beklediklerini ifade eden Başkan Gündoğan, “Göl için Valiliğimizden de hamle bekliyoruz. Bunu ertelemekle problem çözülmüyor. Gölün kontrol altına alınıp daha temiz ve güzel bir şekilde kullanılması gerekiyor. Burada önemli bir hususunda altını çiziyorum; Gölü kirleten günü birlik piknikçilerdir. Maalesef temiz kullanmıyorlar. Kendilerinden sonra başka bir ailenin geleceğini düşünmüyorlar, her zaman temizlemeyene kızılıyor, kirletene kızılmıyor” diye kaydetti.

GÜNDOĞAN: MÜMKÜN MERTEBE ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ

Başkan Gündoğan, “Sivrice belediyesi olarak, Hazar gölünün tüm alanını kontrol edebilmek gibi bir imkanımız yok. Geçmiş yıllarda işkur üzerinde 20-30tane elaman veriliyordu. Ve bu elemanlar Gölün çevresini temizliyordu. Bu yıl o da verilmedi. Verilmeyince sıkıntılar yaşandı. Biz Sivrice olarak kendi alanlarımızı ve alanlarımızın dışına çıkarak mümkün mertebe elimizden geleni yapıyoruz. Ama bizimde imkanlarımız kısıtlı. Küçük bir ilçeyiz ve bir ayda 30-40 bin kişiye hizmet etmek zorunda kalıyoruz” ifadesini kullandı.

GÜNDOĞAN: SOSYAL MEDYADA GÖLE KANALİZAYON AKIYOR GİBİ SÖYLEMLER GERÇEK DEĞİL

Gündoğan; Sivrice’den göle kanalizasyon suları kesinlikle akmıyor. Arıtma çalışıyor. Gelip burada ki sıkıntıları görmeden birilerinin sosyal medyada Göle kanalizayon akıyor, gibi söylemler gerçek değil. Göle kanalizasyon akmıyor” ifadelerine yer verdi.