Elazığ’da günlük yayın yapan Günışığı Gazetesi, 27 Ekim 1997 tarihinde Elazığlı Eğitimci İş Adamı İbrahim Taşel kuruldu.

Günlük yayın yapan Günışığı Gazetesi’nin yönetimini 2018 yılının Aralık ayında Mehmet Nafiz Koca devraldı.

Yayın hayatını başarılı bir şekilde sürdüren Günışığı Gazetesi, 23. Yılını geride bırakarak 24. Yılına girdi.

Günışığı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Nafiz Nafiz Koca, gazetenin 24 yaşına girmesinin ardından değerlendirmelerde bulundu.

Günışığı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Nafiz Nafiz Koca’nın açıklamaları şu şekilde;

“ KAMUOYUNUN ÖNCELİKLERİNİ ÖNCELİKLERİMİZ ARASINDA BENİMSEDİK”

“Bugün Günışığı Gazetemizin 24’üncü kuruluş yıl dönümünü idrak ediyoruz. Dolu dolu geçen bir 24 yıl. Gazetecilik denilince insanların aklına kamu oyunun gözü, kulağı, sesi olarak gelir. Ama bizim için gazetecilik bunların yanı sıra kamuoyunun vicdanıdır. Bizde kamuoyunun vicdanı olarak 24 yıl boyunca bu bilinçle kamuoyuna hizmet vermeye çalıştık. Şu ana kadar keşke şunu yapmasaydık dediğimiz şey olmadı. Ama gözümüzden kaçan basın-yayın işleri ile alakalı eksikliklerimiz olabilir. ama genel olarak biz Günışığı Gazeteleri olarak, Yeni Ufuk gazeteleri olarak hep buna riayet ettik. Kamuoyunun önceliklerini önceliklerimiz arasında benimsedik. Nice 24 yıllar olarak yolumuza bu şuur ve bilinç ile devam etmeyi arzuluyoruz.

“ÇEYREK AŞIRA BİR KALA BÖYLE BİR GÜNÜ İDRAK ETTİK”

Çeyrek aşıra bir kala böyle bir günü idrak ettik. Nice asırlar boyunca bu geminin yürüyeceği temennisinde bulunuyorum. Günışığı Gazetesi kamu oyununda ifade ettiği gibi basın sektörünün amiral gemisi. Bu amiral gemisini bu limanlara bırak Elazığ’ın önemli değerlerinden biri olan çok değerli hocamız İbrahim Taşel, kurucumuz. İbrahim Taşel hocama da Elâzığ’a böyle bir varlığı kazandırdığı için teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum.

“ÇOK CİDDİ BİR MESLEĞİ İDRAK ETTİĞİMİZİN BİLİNCİNDEYİZ”

Geriye dönüp baktığımızda her şey göz açık kapayıncaya kadar geçmiş gibi geliyor ama düşününce 24 yıllık maziyi çok şeyler sığdırmışız. Bu sığdırdığımız şeyler içinde acı ve tatlı anılar. Ama hepsi feda olsun. Çok ciddi bir mesleği idrak ettiğimizin bilincindeyiz.

Ben bu şuurla 24 yıl boyunca bizle birlikte olan ama şu an aramızda olmayan, hayatta olmayan bütün meslektaşlarımıza, arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Hayatta olup ta başka sektörlerde hayatlarını idame eden arkadaşlarıma da esenlikler diliyorum. ”